promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudod a választ a Legyen Ön is milliomos utolsó kérdésére?
Borítókép:  ITV
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

 A brit Legyen Ön is milliomosban valaki tudta, így 1 millió fontot vihetett haza.

Igazi őrület volt a „Legyen Ön is milliomos!” brit változatában, ahol Donald Fear, egy 57 éves történelem-politika szakos tanár megválaszolta az utolsó kérdést, és ezzel elvitte az 1 millió fontos, vagyis átszámítva körülbelül 390 millió forintos főnyereményt.

Az ember mindig kíváncsi ilyenkor, hogy mi lehet az utolsó kérdés a műsorban. Könnyű? Iszonyat nehéz? Van benne valami buktató? Az természetesen a készítők fejében is ott van, hogy átlagos semmiképpen sem lehet, de négy választ itt is meg kell adni, amiből az egyik éri az 1 millió fontot.

A mostani utolsó történelmi volt, ami ugyebár Fearnek erősen feküdt, és kalózokról szólt. Leplezzük is le a 15-ik kérdést!

1718-ban melyik volt az a kalóz, aki csatában vesztette életét a mostani Észak-Karolina partjainál?

  • A: Calico Jack
  • B: Blackbeard, vagyis Feketeszakáll
  • C: Bartholomew Roberts
  • D: Captain Kidd, eredeti nevén William Kidd kapitány

A kérdés már csak azért is volt bitang nehéz, mert a négy kalóz egymáshoz nagyon közeli évszámban hunyt el, de Fearnek még így is beugrott a dolog, és jelölt, ráadásul helyesen.

Gondolom internetes keresgélés nélkül senkinek sem megy, így lerántjuk a leplet, hogy a helyes válasz „B”, azaz Feketeszakáll. Akinek ment, az valószínűleg hatalmas nagy kalóz vagy Feketeszakáll rajongó.

Donald Fear 14 év után az első, aki túlvergődte magát a 15 kérdésen, és hazavitte a műsor főnyereményét. Ha ez önmagában nem lenne elég zseniális, a volt tanár csak a felezős segítséget használta fel. A járvány miatt a közönség helyett két telefonos segítség állt a rendelkezésére, de nem is akart felhívni senkit, annyira biztos volt magában.

A műsor házigazdája, Jeremy Clarkson meg is jegyezte, hogy olyan, mintha egy enciklopédia ülne vele szemben, de legalábbis biztosan egy olyan zseni, akinek szinte az egész Google a fejében van.

Érdekesség még, hogy Fear idősebb testvére is szerepelt tavaly a műsorban, aki a 14-ik kérdésig jutott, szóval félmillió fontot vitt haza. A lexikális tudás mégis kifizetődő, és viccesen megjegyezhetjük, hogy a tesók alaposan megfejték az ITV műsorát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás