Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A zsűri különdíját kapta az Apró mesék

A zsűri különdíját kapta az Apró mesék

Zene, Film & Kultúra

A zsűri különdíját kapta az Apró mesék

Zene, Film & Kultúra

TK - 2020.08.28. 21:01

A zsűri különdíját nyerte el péntek este a várnai Love Is Folly elnevezésű fimfesztiválon Szász Attila rendező Apró mesék című filmje – írta a Nemzeti Filmintézet honlapján.

A Bolgár Filmközpont szervezésében 1993 óta rendezik meg a Love Is Folly, azaz A szerelem bolondság címmel a szerelmesfilmek nemzetközi mustráját Várnában.

A seregszemle évről évre mintegy kilencven játékfilmet vonultat fel, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri dönt. A várnai filmünnepet idén augusztus 21. és augusztus 30. között rendezték meg – olvasható a pénteki közleményben.

Az Apró mesék közvetlenül a második világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt neki menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Az Apró mesék főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható, a forgatókönyvíró Köbli Norbert, a producer Lajos Tamás, a társproducer Köves Ábel volt.

Borítókép: Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica egyik jelenete a filmből.

Legolvasottabb hírek