promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csobot Adél főszerepet kapott Dobó Kata mozifilmjében
Borítókép:  InterCom
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elkezdődött az El a kezekkel a Papámtól! című különleges családi film forgatása, aminek főszereplője Csobot Adél, rendezője pedig Dobó Kata és Gulyás Buda lesz.

A hazai mozifilmgyártás újabb mérföldkőhöz érkezett: a Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő különleges látványvilágú családi filmet nemzetközi produkciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel forgatják. Az El a kezekkel a Papámtól! történetének kiindulópontja Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes mostoha című, híres regénye.

Több mint 100 fős forgatócsoporttal, hazai játékfilmhez eddig nem használt speciális technikai eszközökkel a föld alatt, földön, vízen és a levegőben zajlik a pazar látványvilágot ígérő film forgatása a MEGAFILM gyártásában.

Bár a minden korosztály számára meglepetéseket tartogató családi film forgatókönyvének alapját egy régi történet adja, a különleges helyszíneknek, a speciálisan kivitelezett kivételes minőségű díszleteknek, jelmezeknek és a CGI-trükköknek köszönhetően az InterCom forgalmazásában megjelenő El a kezekkel a Papámtól! új nézőpontból láttatja az ármánnyal és varázslattal átszőtt mesét. Sőt, slágergyanús zenéivel hosszú idő után elevenít fel újra egy ritkaságszámba menő műfajt: a gyerekeket és szüleiket egyszerre szórakoztató filmet.

Az El a kezekkel a Papámtól! Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készül, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta.

A film szereplői között olyan ismert és elismert színészek tűnnek fel, mint Bokor Barna, Elek Ferenc, Gubás Gabi, Járai Máté, Nagypál Gábor, Pálmai Anna és Pindroch Csaba. Főszereplői többek között a Dorkát alakító 11 esztendős Marczinka Bori, akit több száz jelentkező közül választottak ki, és az Esztert megformáló Csobot Adél, akinek ez az első filmszerepe.

„Megtiszteltetésnek, és fontos lehetőségnek tartom, hogy részt vehetek benne ebben a filmben. Izgatottan vártam és lelkiekben is próbáltam felkészülni. (...) Azt érzem, hogy nagyon jó csapat vagyunk, jó emberek vesznek körül és nagyon jó szakemberekkel dolgozhatok”

– mesélte Adél, aki a produkció egyik fülbemászó, slágergyanús betétdalát is énekli, ami a másik három betétdallal együtt az Artisjus- és EMeRTon-díjas zeneszerző és zenei előadó, Rakonczai Viktor szerzeménye.

A történet szerint Dorka eleven, élettel teli kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Azonban egy napon András bejelenti, hogy megházasodik. Dorka életébe betoppan Viola, a feleségjelölt, aki az ujjai köré csavarja a szív dolgaiban kissé esetlen Andrást. Dorka viszont rájön, hogy Viola egyáltalán nem az, akinek mutatja magát. Az élénk fantáziájú kislány minden eszközt bevet, hogy megóvja édesapját a rá leselkedő veszélytől, kalandjai során pedig megismeri a barátság és a bűvészet titkait is.

Az El a kezekkel a Papámtól! 2021-ben várható a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás