promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ragadni fog a kezedre, mint a k..va élet! – Bongor rap dalt írt a kenyérsütésről
Borítókép:  Bongor offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rapID tehetségkutató sajtódíjának nyertese, Bongor fenomenális újdonsággal jelentkezik, amitől tuti kedved támad kenyeret sütni.

„Én vagyok a kib…ott Heisenberg. Vagyis félig mer’ ez nem a Breaking Bad. Ez a bongor is making bread!”

Ha már a kezdés ilyen zseniális, akkor sejthetitek milyen lehet a többi. Így van, a „Kenyér” című nóta a kenyérsütésről szól, persze kicsit kifordítva.

A rapdal többet akar nekünk adni, mint ami elsőre tűnik:

  1. Megtanulhatsz kenyeret sütni (ha a karantén alatt még nem sikerült).
  2. Tanúbizonyságot nyer, hogy a kenyérsütés folyamata erősen erotikus áthallásokat tartalmaz.
  3. Egy kenyérnél csak egy jobb van, és az kettő!

A rapper-színész, Berta Csongor ropogós rímekkel, morzsányi beszólással, felfutó alappal, és több késhegynyi erotikával borzolja a kedélyeket, a „Kenyér” című számban pedig kilóra lehet mérni az egyediséget.

„A dal születésében több >>összetevő<< közrejátszott. Egyrészt a karantén helyzet, amiben egy új hobbim született: nagyon megszerettem kenyeret sütni. Majd egyszerűen nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy a kenyérsütés, mint olyan, hogyan működne egy rap szövegben. A legtöbb rapper képtelen kilépni a flexelős, önimádó szerepkörből. Már régóta késztetést éreztem, hogy erre a jelenségre valahogy reagáljak, és most végre eljött az alkalom, hogy olyan szokatlan környezetben mutassam meg ezt a hivalkodást, mint egy leharcolt sütöde. A zenei alap és a szöveg közötti disszonancia is egy jó humorforrás szerintem, plusz feszültséget, váratlanságot ad a dalnak. Az volt még nagyon izgalmas szövegírás közben, hogy a kenyér elkészítése és az erotikus tartalmak között milyen áthallásokat tudok felfedezni”

- mesélte a szerzemény megszületéséről Bongor.

Az újdonság egy fenomenális klipért kiáltott, amely tökéletesen kiegészíti az egész őrületet.

„A helyszín sok keresésnek és néhány véletlen egybeesésnek köszönhetően lett meg végül Vácott, de nagyon örültünk neki, mert a lelkét adta az egész produkciónak. A forgatáson kevesen voltunk, talán ezért is alakult ki egyből egy szabad alkotói légkör. Nagyon gördülékenyen haladtunk a jelenetekkel, de olykor csak nagy erőfeszítések árán tudtam visszatartani a nevetésem. Egyébként abban a jelenetben, amikor a liszteszsákból beszélek, az összes liszt a szemembe ment és annyira irritálta, hogy végig potyogtak a könnyeim a liszt alatt”

- mondta a rapper, aki a csapattal valóban egy zseniális videót hozott össze. Persze a lényeg a kenyér, szóval kezdjünk is el sütni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás