promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Mulan miatt bosszankodhatnak a mozik, de a Disney történelmet ír ezzel a lépéssel
Borítókép:  Mulan alakítója, Yifei Liu. Forrás: AFP/Frederic J. Brown.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mozik helyett a Disney Plus streamingszolgáltatáson debütál az Egyesült Államokban és még néhány másik országban a Mulan című film – jelentette be kedden a Disney, amely szeptember 4-től teszi hozzáférhetővé előfizetői számára emelt áron a filmet.

Az élőszereplős film egyike azon hollywoodi szuperprodukcióknak, amelyek tavaszra vagy nyárra tervezett bemutatóját többször is el kellett halasztani a koronavírus-járvány és a filmszínházak zárva tartása miatt – írja a The Hollywood Reporter.

A Disney mostani döntése, hogy a filmszínházak egy részét megkerülve, saját platformján mutatja be a családi kalandfilmet, nagy érvágást jelent a mozitulajdonosok számára, akik arra számítottak, hogy az újranyitást követően Christopher Nolan akcióthrillerével, a Tenettel együtt tűzhetik műsorukra a Disney-filmet.

A Warner Bros. stúdió még július végén jelentette be, hogy a John David Washington és Robert Pattinson főszereplésével készült Tenetet augusztus 26-tól kezdik vetíteni több mint hetven országban, míg az egyesült államokbeli premier szeptember 3-án lesz.

A Mulan az első film, amelyet a Disney emelt áron fog kínálni streamingszolgáltatásán. Az Egyesült Államok mellett a Disney Plus kanadai, új-zélandi, ausztrál és számos nyugat-európai országban élő előfizetői számára is elérhető lesz a Mulan.

A Niki Caro rendezte adaptációban Yifei Liu alakítja Mulant, a fiatal nőt, aki férfinak álcázva magát bevonul a seregbe, hogy megóvja idős édesapját a katonai szolgálattól.

Azokban az országban, ahol nem a Disney Pluson debütál a film, a mozik fogják műsorukra tűzni.

A Walt Disney Co. vezérigazgatója, Bob Chapek szerint a vállalat érdeklődéssel várja, hogy a nagyközönség és az előfizetők miként fogadják majd az emelt árat és a szokatlan premiert.

A Mulan eredeti bemutatódátuma március 27. volt, amelyet aztán több ízben is módosítottak, míg végül a Disney teljesen levette a napirendről a mozis bemutatót.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás