Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tom Cruise fel akar robbantani egy 111 éves lengyel hidat

Tom Cruise fel akar robbantani egy 111 éves lengyel hidat

Zene, Film & Kultúra

Tom Cruise fel akar robbantani egy 111 éves lengyel hidat

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 07:07

Tom Cruise és a Mission: Impossible 7. alkotói szeretnének még néhány látványos jelenetet a filmbe, ezért fel akarnak robbantani egy vasúti hidat Lengyelországban.

A Mission: Impossible 7. színészes munkálatai már befejeződtek, de az alkotók úgy érzik, hogy néhány látványos jelenettel még tartoznak a nézőknek. Például szeretnének felrobbantani egy vasúti hidat a lengyelországi Pilchowicében.

A híd 1909-ben épült, 2016-ban pedig lezárták, mert instabillá, így életveszélyessé vált, tehát elméletileg nem nagy kár érte. Ettől függetlenül a falu lakosai egyelőre nem örülnek, hogy az amerikai filmesek oda akarnak menni hozzájuk robbantgatni, mert a híd 111 éve ott áll, és már megszokták.

Pawel Lewandowski lengyel kultuszminiszter-helyettes szerint azonban a robbantás nem aggályos, mert az építménynek csak egy részét repítenék a levegőbe, ráadásul hiába régi, nem számít védett műemléknek, tehát mindenki annyit rombol le belőle, amennyit csak akar. A politikus azért sem ellenzi a hídrobbantást, mert ezzel a világ közvéleménye felfigyel Lengyelországra, hiszen a Mission: Impossibe 7-et százmilliók fogják megnézni.

A miniszter-helyettes azzal is érvel, hogy a részben lerombolt híd után fizetett Hollywood-i pénzből helyre lehet majd állítani az objektumot, és népszerű turistalátványossággá válhat, továbbá közlekedni is lehet majd rajta, mint oly sok évtizeden át, tehát mindenki jól jár.

A Hollywood-i stáb biztosította a lengyel felet, hogy a hídrobbantás minimális környezeti károkkal jár majd. A tárgyalások még folynak az üggyel kapcsolatban, de szinte biztosra vehetjük, hogy amikor 2021. november 18-án beülünk majd a Mission: Impossible 7. részére a moziba, látjuk majd a Pilchowice-i híd felrobbantását.

Borítókép: Daily Star