promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vastag Csaba segédmunkás is volt, mielőtt híres énekes lett volna
Borítókép:  ORI
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekes nem szégyelli a múltját, azóta pedig már egy alapítványt is létrehozott.

Vastag Csaba még anno 19 évesen költözött fel Budapestre, mivel családjával Veszprémben élt. Kergetni akarta az álmát, hogy híres zenész és énekes lehessen. Volt segédmunkás egy építkezésen, dolgozott a TSZ-ben, futárkodott, de gyakorlatilag bármilyen munkát elvállalt, amit lehetett. Ezek rossz idők voltak, mivel akadt olyan alkalom, hogy egyszerűen az autójában kellett aludnia, mivel nem volt lakása.

A jóbarátja, Mészáros Árpád Zsolt ajánlotta fel Csabának, hogy lakjon náluk, akitől rengeteg segítséget kapott, hogy beindíthassa a karrierjét. Az énekes meg is jegyzi a Borsnak adott interjúban, hogy olyan volt, mintha a nevelt fiúk lett volna, szóval afféle apafiguraként tartotta számon a nyíregyházi származású színészt.

Csaba tevékenykedett színházi darabokban, musicalekben, de a nagy áttörést az X-Faktor hozta meg a számára, aminek meg tudta nyerni a tehetségektől roskadozó első évadát.

Azóta létrehozta az Őrizd az Álmod nevezetű alapítványt, ami kallódó tehetségeknek próbál segítséget nyújtani.

„Az alapítvány célkitűzése, hogy minden rászoruló gyermeknek és felnőttnek olyan támogatást nyújtson, amelyre a leginkább szüksége van. Megpróbálunk segíteni , hogy senkinek ne kelljen lemondania az álmairól, jelen esetben a zenélésről. Hisz én magam is pontosan tudom, hogy milyen az, amikor az anyagi lehetőségeink korlátoznak minket a céljaink elérésében”

– nyilatkozta a lapnak az énekes.

Csaba nem titkolta, hogy az álmok eléréséhez olykor nem elég a tehetség, a kitartás, és a kemény munka, hanem egy adag szerencse is kell. Az énekes megosztotta azt is, hogy kik pályázhatnak náluk a támogatásra:

„Olyan, a könnyűzene bármely területén dolgozó zenészek és a háttérben segítő kollégák, akik 18. életévét be nem töltött, önálló keresettel nem rendelkező gyermekükkel közös háztartásban élnek. Azt gondolom, hogy a koronavírus -járvány miatt nagyon sokan kerültek közülük nehéz helyzetbe. A legtöbben a tartalékaikat élik fel, ezért kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk azoknak akik most támogatásra szorulnak”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás