promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rost Andrea és Piotr Beczala koncertje nyitja a Margitszigeti Színpadot
Borítókép:  Programturizmus
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rost Andrea és Piotr Beczala operaénekesek koncertje nyitja meg július 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpad szezonját Budapesten.

A gálaesten Verdi, Puccini, Johann Strauss, Lehár és Kálmán Imre színpadi műveinek népszerű áriái és duettjei szólalnak meg Rost Andrea szoprán és Piotr Beczala tenor előadásában. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Halász Péter, a Magyar Állami Operaház korábbi főzeneigazgatója, a Hamburgi Állami Operaház állandó karmestere vezényli – közölte a Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

Új időpontban, augusztus 7-én és 9-én látható Rossini A sevillai borbély című vígoperája. Rosinát Annalisa Stroppa mezzoszoprán, Figarót Giorgio Caoduro bariton alakítja, a Magyar Állami Operaház zenekarát Kocsár Balázs vezényli.

A nagyszínpadon augusztus 19-én mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében Erkel Ferenc Bánk bán című operáját. A Cooperával közös bemutató szereposztásában Molnár Levente, Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos és Boncsér Gergely lép színpadra. Az előadás a Kolozsvári Magyar Opera zenekara, kórusa és balettkara közreműködésével látható Kesselyák Gergely vezényletével.

Az idei, rövidebbre tervezett szezonban is széles a műfaji választék, így opera, operett, musical, filmzenei és könnyűzenei koncertek is szerepelnek a kínálatban. Látható lesz az Elisabeth című musical, fellép Emir Kusturica és a The No Smoking Orchestra, Geszti Péter és a barátai, a Budapest Bár és Fenyő Miklós. Az Óbudai Danubia Zenekar Federico Fellini 100 címmel Nino Rota filmzenéiből összeállított koncertet ad. Folytatódnak az irodalmi séták, az interaktív meseszínpad előadásai és a reneszánsz délelőttök is.

A Margitszigeti színház vezetése és a Nemzeti Filharmonikusok újdonsággal is készülnek. A kolostor kertjében Koraesti térzene címmel délutánonként minizenekarok adnak hat alkalommal ingyenes koncertet, kifejezetten ezen alkalmakra összeállított, a helyszínnek és alkalomnak megfelelő klasszikus repertoárból válogatva. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás