promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brooklyn 99: a zavargások miatt veszélybe került a sorozat jövője
Borítókép:  Brooklyn 99 – Nemszázas körzet / via sorozatbarat.online
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elég rossz hírt kaptak a Brooklyn 99 – Nemszázas körzet rajongói, hiszen a jelenleg Amerikában uralkodó helyzet miatt lehet, hogy be kell fejezniük az egész szériát.

2013-ban indult Andy Samberg főszereplésével a Brooklyn 99 – Nemszázas körzet című sorozat, amit két Golden Globe-díjjal jutalmaztak. Az alkotás mókásan mutatja be a rendőrség hétköznapjait, az idióta karaktereknek köszönhetően pedig hamar közönségkedvenc lett, így már hét évadot is készítettek belőle, ami hatalmas sikernek számít – most viszont komoly veszélybe került a széria jövője.

Amerikában a George Floyd-ügy kirobbanása óta hatalmas a balhé, és folyamatosan zavargások vannak, az emberek egy része ráadásul a történtek hatására határozottan negatív véleménnyel van a rendőrökről, így nem igazán kíváncsiak egy olyan műre, amiben zsaruk hülyéskednek. Ez pedig igencsak megnehezíti a Brooklyn 99 készítőinek dolgát, ráadásul a SlashFilm most arról ír, hogy így nagyon kérdésessé vált az amúgy már berendelt nyolcadik évad sorsa.

„Tettünk egy lépést visszafelé, és az írók, illetve a stáb is azon gondolkozik, hogyan lépjünk tovább. Mindannyian kapcsolatban vagyunk, és arról beszélünk, hogyan tudnánk jelen pillanatban egy olyan komikus műsort csinálni, ami a rendőrségről szól, mert most találnunk kell egy olyan lehetőséget, amivel mindannyian egyet tudunk érteni morálisan”

– mesélte Andy Samberg.

Azt azért még megemlítette, hogy úgy érzi, menni fog a dolog, és nem kell aggódnunk amiatt, hogy nem tér vissza a sorozat, hiszen a többi színész – például Terry Crews, Andre Braugher, Melissa Fumero vagy Joe Lo Truglio – is valószínűleg benne lenne a folytatásban, mivel már hosszú évek óta erről a műről ismerik őket a rajongók.

Tény, hogy elég kellemetlen a szituáció, de nem kéne, hogy ilyen hatással legyen a George Floyddal történt tragédia egy egyszerű vígjáték sorozatra, ami alapból is példásan reprezentálja Amerika különböző kultúráit.

Mivel a mostani mozgalom egyik legfontosabb tanulsága, hogy nem szabad ítélkezni és általánosítani, ezért a rendőrséggel szemben is elvárható, hogy az emberek felismerjék, mindenhol vannak jók és rosszak, ezért nem szabad például gyűlölni a hatóságokat pár rettenetes hibát elkövető egyén miatt.

Ebből kiindulva pedig hagyni kell a Brooklyn 99 – Nemszázas körzet című alkotást úgy, ahogy van, hiszen rengeteg embernek okozott – nemtől, bőrszíntől, kortól vagy bármilyen hovatartozástól függetlenül – igazi boldogságot az utóbbi hét esztendőben, és a légynek sem árt a létezése. Ettől függetlenül reménykedhetünk abban, hogy a készítők hamar találnak valami olyan megoldást, amivel mindenki elégedett lesz, és így nem kell idő előtt elbúcsúznunk ettől a remek sorozattól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás