Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Első magyarországi klubkoncertjére készül a Metronomy

Első magyarországi klubkoncertjére készül a Metronomy

Zene, Film & Kultúra

Első magyarországi klubkoncertjére készül a Metronomy

Zene, Film & Kultúra

TK 15:15

Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb brit indie pop csapata 2021. április 27-én lép az Akvárium Klub színpadára.

Az elmúlt évek során a Metronomy az egyik legérdekesebb és legismertebb formációvá nőtte ki magát világszerte. A Joseph Mount (ének, billentyűs hangszerek, gitár) által vezetett zenekar első albuma 2006-ban jelent meg Pip Paine (Pay the 5000 Pounds You Owe) címmel, az áttörést és a jellegzetes hangzásvilágot a 2008-as Night Out hozta meg – írták a szervezők a távirati iroda részére küldött ajánlójukba. 

Mint írták, Joseph Mount jó értékkel keveri a szintipop, a funk és a diszkó stíluselemeit élő hangszerekkel, aminek végeredményeként a hetvenes éveket idéző, nosztalgikus, kissé melankolikus, mégis életvidám tánczenét kapunk. Az együttes hatodik albuma tavaly jelent meg Metronomy Forever címmel.

„Minket csak az érdekel, hogy jó koncertet adjunk, az emberek hallják azokat a dalokat, amelyek miatt jöttek, és vizuálisan kicsit többet kapjanak a puszta zenészek látványánál. Nem akarunk öncélúak lenni, ettől persze még élvezzük a dolgot. Nincs olyan dal a repertoárunkban, amelyet ne játszanánk szívesen” 

– nyilatkozták a Metronomy zenészei 2017-es szigetes fellépésük előtt.

A Metronomy további tagjai: Oscar Cash (szaxofon, vokál, gitár, billentyűs hangszerek), Anna Prior (dob, vokál), Olugbenga Adelekan (basszusgitár, vokál) és Michael Lovett (billentyűs hangszerek, gitár).

Borítókép: a Metronomy egyik tagja. Forrás: NurPhoto via AFP/Alberto Pezzali.