promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló felvétel: soha nem látott Mickey egér rész került fel az internetre – videó
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kilencperces szomorú tobzódás Mickey-vel, a mesefigurával, aki soha nem volt még ennyire komoly, mint ebben a történetben.

Hosszú perceken át szomorú zenét hallunk a háttérből, miközben azt látjuk, hogy Mickey egyre kedvtelenebbül sétál az utcán. A város pedig folyamatosan összeomlik körülötte. A végén főszereplőnk egy félelmetes halálsikoly után holtan esik össze. 

A legenda szerint a horrormese 1930-ban készülhetett, de csak 2009-ben került a nyilvánosság elé, amikor egy filmkritikus, Lenorad Maltin épp elkezdett összeállítani egy DVD-válogatást Mickey történeteiből, és a régi tekercsek között kutatva rátalált erre a fura rövidfilmre.

Maltin egyik asszisztense állítólag a film megnézése után öngyilkosságot követett el, méghozzá úgy, hogy egy biztonsági őrtől elragadta a fegyvert, majd fejbelőtte magát.

A sztori amúgy nem igaz, de a mese tényleg felkavaró, így nem csoda, hogy elkezdtek mindenféle furcsa történeteket hozzáfűzni.

Annyi azonban biztos, hogy Walt Disney-től soha nem álltak messze a feketehumorral fűszerezett történetek, még ha azok mesékbe is kerültek. Egy 1930-ban kiadott képregényben például egerünk öngyilkos akar lenni, többféle halálnemmel is próbálkozik, miután Minnie elhagyta.

Amúgy Mickey kezdetben egy ördögien gonosz figura volt, még macskákat is kínozott az első részekben, csak később lett belőle a napjainkban is ismert bájos figura.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás