promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Börtönbe zárták Sylvester Stallone-t
Borítókép:  A bosszú börtönében / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sylvester Stallone nem csupán a Rocky-, illetve a Rambo-filmekkel mutatta meg tehetségét, hanem akadt pályafutása során pár rejtett kincs is, mint például A bosszú börtönében című, 1989-ben készült klasszikus.

John Flynn rendezte A bosszú börtönében című filmet, amiben Sylvester Stallone egy aranyszívű fegyencet alakít, aki egyszer már kényszerből kiszökött a sittről, ezzel pedig megszégyenítette az igazgatót, aki bosszút akar állni emiatt.

Bedobja Sly-t a lehető legdurvább fogdába, hátha egy életre ott tudja tartani őt, hogy könyörtelenül kínozhassa testileg, és lelkileg.

Nem gondolták túl a történetet, de Stallone annyira szerethető a műben, hogy az teljes mértékben működik, minden benne lévő klisé ellenére. Sly karaktere egy üdítő, pozitív színfoltja az alapból negatív, rettenetes közegnek, ezzel pedig mások életébe is hoz egy kis reményt, így nem csupán a bebörtönzés miatti szenvedést kapjuk, hanem az emberséget is, hiszen:

a testünket bezárhatják, de az elménket nem.


Kép: A bosszú börtönében / imdb.com

Az egész feszült, helyenként nyomasztó jelenetek mellett természetesen jó kis bunyók, összecsapások is vannak, meg persze néha mosolyogni is lehet, szóval mindent megkapunk, ami egy mondhatni B-kategóriás börtönös filmtől elvárható.

Egyedül az a baj, hogy Stallone remekül hozott, bölcs, színtiszta karakterén kívül nem igazán van más, ami igazán kiemelkedne. Hiába van ott a zseniális Donald Sutherland, ő is csak egy tipikusan kétdimenzionális rohadék, akinek nem igazán volt fogás a figuráján.

A mellékszereplők csak néha tesznek hozzá a történethez, de ezzel együtt is nagyon élvezhető a film, ami többek között annak is köszönhető, hogy a zenéjét a Rocky zeneszerzője, Bill Conti készítette. Szóval felkészíthetjük a lelkünket pár felemelő, motiváló dallamra, hogy minket se gyűrjön le a sitt félelmetes világa.

A bosszú börtönében még így 31 év után is egy kellemes alkotás, ami máig tele van értékekkel, és egy szuper Stallone alakítással. A műfajon belül egy remek filmről van szó, ami egy igazi elfeledett ékköve a világsztár lenyűgöző filmes karrierjének.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás