promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Scooter megcsinálta minden idők egyik legveretősebb zenéjét
Borítókép:  youtube.com/Kontor.TV (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy elég ütős zenével tért vissza a Scooter, hiszen a Finch Asoziallal közösen készített „Bassdrum” olyan kemény, hogy berepeszti majd a szélvédőt.

A legendás Scooter hihetetlen, de már nagyjából 27 éve létezik, ezidő alatt pedig olyan slágerekkel tapostatták szét a tomboló tömegekkel a klubok padlóit, mint a „How Much is The Fish?”, „Nessaja”, „Fire”, vagy a csak töptöptöpös zeneként ismert „Maria (I Like it Loud)”. Elképesztő eredményeket ért el a zenekar, hiszen nem elég, hogy a világ egyik legrégebben zakatoló elektronikus bandájáról van szó, de voltak ők már menők, cikik, és újra iszonyatosan királyak is.

A hűséges rajongótábor persze végig kitartott mellettük, amit a frontember, H.P. Baxxter üvöltéseiről ismert Scooter azzal hálált meg, hogy időnként csinált egy kis vérfrissítést, és lecserélt egy tagot, hogy újult erőre kapjanak, és mehessen tovább a „techno/hardcore/stb.”. Tavaly csatlakozott a csapathoz Sebastian Schilde, azóta pedig tényleg összeszedték magukat a srácok, hiszen elég ütős zenékkel ajándékozták meg a közönséget.

A legújabb sláger, a „Bassdrum” Finch Asoziallal készült, és elég jól felidézi a klasszikus Scooter időszakot, amikor még happy hardcore stílusban nyomultak – de persze most belekevertek egy kis hardstyle-t, meg EDM-es betéteket is, csak hogy trendik maradjanak.

És ez működött is, ugyanis egyenesen felüdülés a mai világban egy ilyen kemény, szinte már félelmet nem ismerő zenét hallani, amiben németül, angolul szövegelnek, kellemesek a dallamok, a zakatoló alap pedig még a legnyugodtabb emberekből is kihozza a ritmusos vergődés kényszerét.

Szóval a rajongók nem fognak csalódni a „Bassdrum” című szerzeményben, ami megmutatja a Scooter kicsit kísérletezősebb oldalát, miközben rendesen megmozgat minket dübörgő basszusával. Ezek után csak remélni tudjuk, hogy hamarosan élőben is hallhatjuk egy hazai koncert keretein belül. A zenéhez egy klip is készült, amit itt lehet megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás