promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így még sosem hallottad Varga Miklós Európa című dalát – videó
Borítókép:  Blikk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Varga Miklós és Varga Mihály nagysikerű dalát, az Európát dolgozta át Ragány Misa és Nagy Szilárd, Mága Zoltán közreműködésével, amit már angol nyelven is meghallgathatunk.

Több mint 3 millióan látták már Ragány Misa és Nagy Szilárd: Európa 2020 – a Remény himnusza című dalát, ami Varga Miklós és Varga Mihály közismert dalának a feldolgozása, mellyel a világjárvány okozta kihívásokra szeretnék felhívni a figyelmet. A szerzőpáros angolul is elkészítette a dalt, melyben Mága Zoltán Liszt Ferenc- díjas világhírű hegedűművész működik közre varázslatos játékával. Az alkotók azért döntöttek az angol verzió elkészítése mellett, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, hogy a nehéz helyzetben a felelős magatartás és az összefogás a legfontosabb.

„Eredetileg nem is gondoltunk rá, hogy elkészítsük a dal idegen nyelvű verzióját, de olyan sokan kérték, annyi helyről érkezett visszajelzés, hogy szeretnék angolul is hallani a feldolgozást, hogy végül belevágtunk. Csarnai Borbála fordítása szerintünk fantasztikusan sikerült, abszolút átjön benne az üzenet – a hit, a remény, a szeretet, és az összefogás – ami rendkívül fontos volt számunkra. Úgy gondoljuk, hogy a dal nem csak az elmúlt időszakra érvényes, hanem arra is, hogy a vírus után hogyan hozzuk rendbe Európát. Magyarországon ez a dal lett az összefogás himnusza, bízunk benne, hogy az egész kontinensen az lehet”

- magyarázta Nagy Szilárd, az egyik szerző és előadó.

A feldolgozáshoz készült videoklipben több ismert ember is megjelenik, például Keresztes Ildikó, Schobert Lara, Mága Zoltán, és Király Gábor, de maga Varga Miklós is, aki örömmel vállalta a szereplést.

„Amikor először megkerestek a fiúk, hogy éppen a koronavírus járvány kezdetén szeretnék átdolgozni ezt a dalt, természetesen igent mondtam, és nagyon jó ötletnek tartottam, mert a helyzetre kivetítve nagyon erős a mondanivalója az eredeti, és ennek az új verziónak is. A sikere mindannyiunkat meglepett, hiszen már több mint 3 millióan látták, így az is természetes volt, hogy a szerzőtársam jogutódja és én magam is rábólintunk, hogy újra nemzetközi porondra lépjen. A nyolcvanas évek óta több komoly előadó is elénekelte nagy sikerrel külföldön, listákat vezetett, a dallam nem lesz ismeretlen. Amikor felkértek, hogy szerepeljek a külföldi verzió klipjében, nagy örömmel vállaltam, szimpatikus volt a kezdeményezésük. Kíváncsian várom a fogadtatást!”

- magyarázta Varga Miklós.

Az Európa című dal magyar és angol nyelvű feldolgozását alább hallgathatjátok meg. Mindkét verzióhoz külön videoklip készült, így mindenki el tudja dönteni, hogy melyik tetszik neki jobban.

Magyar nyelvű verzió

Angol nyelvű verzió

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás