Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elképesztő dolgot tett A Gyűrűk Ura sztárja

Elképesztő dolgot tett A Gyűrűk Ura sztárja

Zene, Film & Kultúra

Elképesztő dolgot tett A Gyűrűk Ura sztárja

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 08:08

A Gollamot alakító Andy Serkis hihetetlen módszert talált arra, hogy jótékonykodjon ebben a nehéz időszakban.

Szerencsére egyre többen ismerik már Andy Serkis arcát, aki sokáig a digitális karakterei mögé rejtőzött, hiszen ő volt A Gyűrűk Ura és A hobbit Gollamja, de Caesar szerepét is bevállalta a legutóbbi A majmok bolygója-filmekben. Mostanában elég sok izgalmas projektet halmozott fel, mivel ő rendezi a Venom folytatását, és hamarosan Alfredként láthatjuk az új Batmanben.

A 24 írja, hogy a sztár hihetetlen dologgal jótékonykodott most, hiszen nem akármivel támogatta a NHS Charities Together és a Best Beginnings nevű szervezetet a Hobbitathon elnevezésű esemény keretein belül.

Andy Serkis fogta magát, és 11 órán keresztül élőben közvetítette, ahogy felolvassa Tolkien klasszikus könyvét, A hobbitot.

Mindössze akkor tartott szünetet, mikor toalettre kellett mennie, illetve egy kétperces megemlékezést tartottak a második világháború befejezésének 75. évfordulójának alkalmából.

A cél 100 ezer font összegyűjtése volt, de végül 280 ezer jött össze, vagyis nagyjából 113 millió forintnak megfelelő összeg, ami hatalmas teljesítmény. Az előadást 650 ezer ember követte élőben, így hatalmas siker volt a kezdeményezés, szóval reménykedhetünk benne, hogy a jövőben A Gyűrűk Ura könyvek is hasonló sorsra jutnak, bár azok jóval több időt vennének igénybe.

Borítókép: Andy Serkis / Mike Coppola / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP