Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ha jelölnek Oscarra, akkor biztosan bukod az Emmy-jelölést

Ha jelölnek Oscarra, akkor biztosan bukod az Emmy-jelölést

Zene, Film & Kultúra

Ha jelölnek Oscarra, akkor biztosan bukod az Emmy-jelölést

Zene, Film & Kultúra

TK 09:50

Jövőre már nem indulhatnak az Emmy-díjért olyan produkciók, amelyeket Oscar-díjra jelöltek – jelentette be az Emmy-díjakat odaítélő amerikai televíziós akadémia.

A testület azt követően változtatott díjszabályzatán, hogy az amerikai filmakadémia – a koronavírus-járvány miatt – úgy döntött: a karantén idején a streamingszolgáltatóknál debütáló filmek is nevezhetők az Oscar-kategóriákba.

A televíziós akadémia, amely a döntéssel a mozis forgalmazásra szánt filmek és a televíziós produkciók közé akar határvonalat húzni, elsősorban a dokumentumfilmeket érinti. Az elmúlt néhány évben ugyanis számos dokumentumfilm indult az Oscar-versenyben éppúgy, mint az Emmy-díjak kategóriáiban – mutatott rá a The Hollywood Reporter cikke.

Azonban mivel az amerikai filmakadémia nem hozott ilyen döntést, az átfedések lehetősége (bár csekély) továbbra is fennáll az időzítés alapján - jegyezte meg a hollywoodi szaklap.

A televíziós akadémia közleményében hangsúlyozta, hogy támogatja a filmakadémia szabálymódosítását, amely a világjárvány miatt lehetővé teszi az eredetileg mozis forgalmazásra szánt filmek indulását a jövő évi Oscar-díjakért, ha streamingszolgáltatónál debütáltak. Ugyanakkor leszögezték: a 2021-es Emmy-díjra csak olyan produkciókat lehet nevezni, amelyeket Oscarra nem jelöltek.

Másképpen fogalmazva azok a produkciók, amelyek jövő januárban Oscar-jelöltekké válnak, nem kerülhetnek be az ezt követően, 2021 júliusában bejelentett Emmy-jelöltek közé – írta a The Hollywood Reporter elemzője a távirati iroda összefoglalója szerint.

Borítókép: az Emmy-szobor. Forrás: AFP/Robyn Beck.