promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi értelme van az életnek, ha meghal a szerelmünk?
Borítókép:  Ricky Gervais az After Life című sorozatban. / imdb.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ember megtalálja az igazit, akiért bármit megtenne: jön a szerelembe áztatott, boldog házasság, majd hirtelen elveszi ezt tőlünk a rák. Hogyan tovább, ha az egyetlen személy, akiért éltünk, már nincs többé? Feladjuk, és véget vetünk a szenvedésnek? De akkor ki eteti a kutyát? És itt kezdődik az érdekes rész, amit a zseniális Ricky Gervais sorozata, az After Life jó alaposan körbejár, hogy szó szerint egyszerre sírjunk és nevessünk, miközben elgondolkozunk az élet nagy dolgain.

A hivatal (The Office), Futottak még (Extras) és a Derek című szériák alkotója, Ricky Gervais egy fantasztikus komikus, aki azzal lett igazán híres, hogy már többször is szétoltotta Hollywood legnagyobb hírességeit a Golden Globe-díjátadókon.

Aki ismeri a munkásságát, az tudja, hogy ő egy érzelmekkel teli, okos ember, akinek az After Life című alkotással sikerült felülmúlnia önmagát, és egy olyan sorozattal ajándékozott meg minket, aminek a legjobbak közt van a helye.

Arról szól, hogy egy férfinek meghal rákban a szerelme, emiatt öngyilkos akar lenni, de besétál a kutyájuk, és eszébe jut, hogy így nem lenne senki, aki etetné. Emiatt úgy dönt, hogy élni fog, de onnantól kezdve nem érdekli semmi és senki, mindent kimond és megcsinál, még akkor is, ha ez másoknak rohadtul nem tetszik.

És már ebből is látszik, hogy rengeteg olyan jelenet van, ahol a mindenkiben rejlő, elfojtott frusztrációinkat adja ki egymaga a főszereplő, és olyan jó hallani, hogy valaki gátlástalanul visszaszól egy önző, bunkó embernek, vagy mondjuk egy pofátlanul nyomuló aktivistának. A legtöbb vicces pillanatnak ez a forrása, meg persze az, hogy milyen nagy szenvedés egy értelmes embernek a hülyék között élnie.

Az erős humor mellett iszonyatosan mély érzelmeket is kapunk, hiszen a gyászoló férj minden fájdalmát átérezzük, és vele együtt sírunk a gyógyulás rögös útján, ahol minden erejével kapaszkodik az életbe, bármennyire is lehúzza őt a szerelme elvesztésének tragédiája, és a kibírhatatlan magány.

Egy sorozat pedig akkor jó, ha hatással van ránk, érzelmeket táplál bennünk, és szórakoztat. Ez a széria pedig pontosan ilyen, hiszen remek szereplőket és színészeket kapunk, az írás és a megvalósítás tökéletes. Így az egész egy határozott értéket képvisel, ami helyén kezeli a komoly témákat, és még segíteni is tud azoknak, akik hasonlóan rossz, mérgező gondolatokkal élik meg a hétköznapokat, mint főhősünk. Megmutatja, hogy ne várjunk csodát, hiszen egy ekkora veszteséget nem lehet feldolgozni, de van értelme az életnek, hiszen mindenhol ott rejlik az apró boldogságok lehetősége, csak észre kell vennünk.

Az After Life nem csupán az utóbbi idők egyik legjobbja, de úgy összességében is egy igazán különleges alkotás, amit mindenkinek látnia kell, mert vicces, megható, és gondolatébresztő. Remekül szemlélteti a gyász és a depresszió hatásait az emberi életre, Ricky Gervais pedig maga a tökély, szóval nem szabad kihagyni.

Most jelent meg az After Life második szezonja, ami már elérhető Netflixen.

Ha bárki úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor hívja a krízishelyzetben lévők számára a nap 24 órájában fenntartott, ingyenesen hívható 116-123-as, vagy a 06-80-820-111-es telefonszámot. Ha valaki másról van szó, akinek szüksége lehet a segítségre, akkor ezen az oldalon találhat információkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás