Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lenyűgöző virtuális tárlat járható be a Szépművészeti Múzeum oldalán

Lenyűgöző virtuális tárlat járható be a Szépművészeti Múzeum oldalán

Zene, Film & Kultúra

Lenyűgöző virtuális tárlat járható be a Szépművészeti Múzeum oldalán

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 15:45

A virtuális kiállítás segítségével otthonról is bebarangolhatod a Szépművészeti Múzeum kiállítótereit és megismerkedhetsz a magyarországi barokk művészet számos izgalmas alkotásával.

A Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítást követően már a magyarországi barokk művészetet bemutató virtuális tárlat is bejárható a Szépművészeti Múzeum honlapjáról, amelyen csaknem 30 műtárgyat ismerhetünk meg a 17. század eleje és a 18. század vége közötti időszakból, például Mányoki Ádám II. Rákóczi Ferenc képmását.

A tárlat célja, hogy a tanulásban is segítséget nyújtson, ezért a felületen, külön fülre kattintva, bővebb oktatási tartalmakat is kínál. Ezek a tartalmak elsősorban a 9-12. osztályos tanulóknak szólnak a Nemzeti Alaptantervvel összehangoltan, a vizuális kultúra, a történelem, valamint a magyar nyelv és irodalom órákhoz kapcsolódóan.

A múzeum kényszerű bezárása óta folyamatosan bővíti és teszi közzé digitális tartalmait honlapján és közösségimédia-csatornáin, hogy minél szélesebb körben tegye elérhetővé és ismertté gyűjteményét. Az intézmény kiállítási kalauzaira, játékaira, útvonaltippjeire, múzeumpedagógiai segédanyaira minden héten több mint 150 ezer egyedi felhasználó kíváncsi.

Rövidesen elérhető lesz a Magyar Nemzeti Galéria 1800 utáni nemzetközi gyűjteményének virtuális kiállítása és a nemzeti összetartozás napjára készül a Magyar Tájak című, több mint 40 műalkotást bemutató, szintén virtuális tárlat is.

Borítókép: Euronews