promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
7 kimaradt jelenet a Titanicból, amit talán még nem láttál – videók
Borítókép:  Wallpaper Abbys
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Titanic katasztrófájáról számos film készült már, a legkorábbi 1912-ben, vagyis abban az évben, amikor a hajó elsüllyedt. Ezek közül leginkább James Cameron 11 Oscar-díjjal jutalmazott romantikus filmje ismert, amivel kapcsolatban számtalan érdekességet, kulisszatitkokról szóló werkvideókat, kimaradt jeleneteket találhatunk.

A katasztrófa 108. évfordulója alkalmából néhány olyan jelenetet gyűjöttünk össze, ami végül nem került bele a végső vágatba, továbbá a film alternatív befejezését.

Rengeteg kimaradt jelenetet találhatunk a filmhez, az egyikben például Rose meglátogatja Jack-et a harmadosztályon.

A hajó edzőtermét csak egyetlen jelenetben láthatjuk a filmben, azonban több felvétel is készült róla.

Mint az köztudott, a Titanic segítségére nem csak a Carpathia tudott volna sietni. A közelben volt a Californian is, ami lekapcsolta a rádióját éjszakára, így nem hallhatták a Titanic vészjelzését. James Cameron filmjéből ez a szál teljesen hiányzik, egy kimaradt jelenet erejéig azonban láthatjuk ezt az eseményt is.

A következő jelenet jó, hogy nem került bele végül a filmbe, mert ez az olcsó poén teljesen lerombolta volna a drámai hangulatot.

Egy másik, már a süllyedési jelenetekhez tartozik. Az első mentőcsónakokat félig üresen engedték vízre, hogy az utasok ne boruljanak fel. Miután a hajó tervezője, Thomas Andrews felvilágosította a legénységet, hogy a 65 férőhelyes csónakokat Belfast-ban 70 emberrel próbálták ki, a kapitány megpróbálta visszahívni a hajóhoz a már leengedett csónakokat, hogy azokba még több utas beszállhasson. A 6-os csónak azonban visszautasította ezt a parancsot. Ezt láthatjuk az alábbi jelenetben.

Néhányan talán már elgondolkodtak azon, hogy Caledon Hockley miért hagyta annyiban, hogy Rose elvigye a kabát zsebében a gyémántot. Eredetileg készült egy jelenet, amiben a menekülő pár után küldte fegyveres inasát, akivel először bújócskáztak a hajó ebédlőtermében, majd Jack alaposan ellátta a baját.

A YouTube-on természetesen ennél sokkal több kimaradt jelenetet is lehet találni. Most pedig beszéljünk egy kicsit a film alternatív befejezéséről!

A film végén láthatjuk az idős Rose-t, ahogy a kutatóhajó tatjához sétál, kezében a gyémánttal. Egy rövid visszaemlékezés után aztán bedobja a tengerbe az ékszert. Készült viszont egy alternatív befejezés is, amiben Rose unokája, Brock Lovett és a többiek észreveszik, hogy Rose a korláton áll. Azonnal odarohannak, és kérdőre vonják az idős asszonyt. Miután Rose megmutatja a gyémántot, Brock azt kéri, adja oda neki. Az idős asszonytól aztán kapunk néhány szót az élet valódi értékeiről, majd bedobja a tengerbe. Ezek után kapunk egy kínos kacagást egy eléggé hangulatromboló jelenetben, aminek örülni kell, hogy végül nem a végső vágatba, csak a film DVD-, illetve BluRay kiadásainak extrái közé került be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás