promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt Bill Withers, a világhírű Ain't No Sunshine szerzője
Borítókép:  Rebecca Sapp / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legendás soulénekes 81 évet élt.

Bill Withers visszahúzódó gyerek volt, még dadogott is, így a barátkozás is nehezére esett. Szegény családból származott, ráadásul az édesapját is korán elvesztette, így mindenért nagyon meg kellett küzdenie, amiben a nagyanyja rengeteget segített.

Withers kilenc évig szolgált a katonaságnál ezután pedig Los Angelesbe költözött. Itt sem lett jobb a sorsa, mivel gyárimunkásként helyezkedett el, WC-ülőkéket készített. Azonban már ekkor megvolt a titkos szenvedélye, ami a zene.

Amikor tudott, fellépett bárokban, és minden pénzét stúdiófelvételekre költötte, vagy bejön, vagy nem alapon. Bejött, mivel Withers őrülten tehetséges volt, és rövid időn belül már a Booker T. Jones produceri keze alatt dolgozhatott.

A debütáló lemezére került fel a leghíresebb dala, az Ain't No Sunshine, ami rengeteg feldolgozást élt meg, de hát Bill eredeti hangjával az igazi. A felvételeken közreműködött Donald "Duck" Dunn basszusgitáron, Stephen Stills gitáron, valamint Al Jackson Jr. dobon.

A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták. Withers élete során három Grammy-díjat nyert, és bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás