promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rajzfilmhőssé vált Puskás Öcsi – videó
Borítókép:  M4 Sport
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Puskás Ferenc ezen a napon ünnepelné 93. születésnapját, ezért az M1 csatorna és a Nemzeti Sport Online oldala elérhetővé tette a Puskás Öcsi és barátai című rajzfilmet, ami az Aranycsapat legendás játékosának gyermekkori kalandjait idézi meg, és Gellár Csaba rendezett.

A hétperces kisfilmet az alkotók animációs sorozatuk pilot epizódjának szánják, amelynek alapját a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi hétesztendős, egy évvel idősebb jó barátjával, Bozsik Cucuval szalad le a kispesti grundra. Ám a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi mérges lesz és szomorú, ezt látva édesapja kieszeli, hogy saját labda, egy rongylabda kell a gyerekeknek.  

Lajos Tamás, a film producere reménykedik benne, hogy ez az animációs sorozat nemcsak itthon, de külföldön is a fiatal generációk kedvelt meséjévé válik majd, míg Takó Sándor producer azt mondta, nagy megtiszteltetés Puskás Ferencről, mint a leghíresebb magyarról fimet készíteni, főleg, ha mindezt a gyerekeknek tehetik.   

„Puskás Ferencet minden magyar felnőtt ismeri, tisztában vagyunk vele, hogy milyen magas elvárások lesznek a sorozattal szemben. Az általunk megszólított öt-nyolcéves korosztály azonban többségében még nem hallott Puskás Öcsiről, így különösen izgalmas, hogy sokan rajzfilmhősként ismerhetik meg a nevét és történeteit először. Meglepő és szép pillanat lehet majd számukra, amikor később megtudják, hogy a rajzfilmhősük nemcsak, hogy létezett, de nagyot alkotott a való életben is”

– fogalmazott Gellár Csaba, a rendező.

A kisfilmet, illetve az animációs sorozat első epizódját április 1-jén 17.50-kor láthatjuk a Duna TV-n, 18:45-kor az M1 Ma ete című műsorában, valamint a Nemzeti Sport Online-on egész áprilisban ingyen. De akik nem szeretnének várni, azok alább is megtekinthetik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás