promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajánlat karanténra: varázskulcsok minden korosztálynak – Locke & Key
Borítókép:  Locke & Key / Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az „Ajánlat karanténra” cikksorozatunk következő részében a Netflix nagy dobását, a Locke & Key című fantasy sorozatot ajánljuk azknak, akiknek hiányzik a varázslat az életükből.

Stephen King fia, Joe Hill elismert képregényéből készült a Locke & Key című széria, ami ugyan elhagyta a véres erőszakot, de cserébe mindenki számára elérhetővé tette ezt a különleges világot, amiben az alkotás játszódik. Emiatt mondjuk sok rajongó ki is akadt, hiszen nem egy „gyerek fantasy” volt az, amire vágytak, de őszintén szólva már az is csoda, hogy ennyi próbálkozás után végre láthatjuk a végterméket.

A történet szerint a Locke család, miután tragikus körülmények között elhunyt az apuka, elköltözik a régi, családi házba, hátha ott egyszerűbb lesz új életet kezdeni. De természetesen ez nem így van, ugyanis egyre több sötét titokra derül fény, miközben a kölykök próbálnak néhol viccesen magyarázatot találni rájuk.

Hamar kiderítik, hogy az apjuk rengeteg dolgot elhallgatott, és felfedezik, hogy léteznek varázskulcsok, amiknek különböző képességeik vannak.

Elég érdekfeszítő a koncepció, hiszen mind a három főszereplő testvér elég különböző karakter, így több szempontból is megközelítik a témát, szóval kapunk benne egy kis felnőtt harcot, tinidrámát és gyerek kalandot is. A Netflix fogta magát, és megcsinálta a televíziózás Harry Potterét, ugyanis itt is a varázslat van főszerepben, csak kulcsok formájában. És pontosan a mágikus tárgyaknak köszönhetjük azt, hogy folyamatosan le tud minket kötni a széria, ezzel együtt pedig egy helyenként izgalmas történetet kapunk csavarokkal, amiket mondjuk a legtöbbször előre látunk.

Összességében remek szórakozás és kikapcsolódás ez a mindössze 10 epizódos sorozat, hiszen valóban egy különleges élményt ad, csupán az vele a baj, hogy nem elég bátor, így folyamatosan azt érezzük, hogy direkt biztonsági játékról van szó a Netflix részéről.

A mai, varázslattól szegényes kínálatban mindenképp jó választás a Locke & Key, mert van annyira egyedi és lebilincselő a világa, hogy érdemes legyen adni neki egy esélyt.

Aztán reménykedhetünk benne, hogy a második szezon elengedi azt, hogy egy minden korosztály számára élvezhető, ártatlan családi szórakozás legyen a végeredmény, és már jóval bevállalósabb dolgokat lépnek meg benne, mert érezni, hogy sokkal több rejlik ebben a sorozatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás