promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Médiaháború: egymásnak esett a Comedy Central és a TV2
Borítókép:  CC
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Comody Cetnralt működtető ViacomCBS jogi lépéseket is tervez.

A TV2 Csoport úgy döntött, hogy átnevezi a hozzájuk tartozó Humor+ csatornát. Ez eléggé érett, mivel maga a csatornanév, és a dizájn is elavult volt már. A Humor+ amúgy jól megvan a piacon, mivel olyan népszerű animációs sorozatok jogai landoltak náluk, mint az Amerikai fater, a BoJack Horseman, A Simpson család, vagy a Futurama. Élőszereplős klasszikusok is vannak bőven, amiket számtalanszor újra tud nézni a közönség, mint a Férjek gyöngye, vagy az Egy rém rendes család.

A Comedy Central tehát ebben a szegmensben nem igazán tudja uralni a piacot, bár ott van nekik a Comedy Central Family is, de az Így jártam anyátokkal című sorozaton kívül nem túl sok közönségkedvencet tudtak oda beszuszakolni. Tartalom annyi, mint a tenger, szóval van min osztozkodni.

A fent említett adót nem is ez zavarja, hanem, hogy a Humor+ új neve TV2 Comedy lesz, amivel az anyacsatorna brandjét is szeretnék erősíteni kicsit. A Comedy Central problémája egyértelmű: túlságosan hasonlít a Humor+ új megnevezése az övékre.

A TV2 Csoport anno az AMC Networks-szel is összetűzésbe került. Utóbbihoz a TV Paprika nevezetű csatorna tartozik, ami az első gasztro adó volt. A TV2 Chili TV néven akarta útjára indítani a főzős csatornáját, de a névhasonlóság miatt ezt nem engedélyezték, így lett belőle LiChi TV.

„Álláspontunk szerint a TV2 Comedy megjelölés megfelel a jogszabályi követelményeknek, ezért alkalmas arra, hogy védjegyoltalomban részesüljön”

– válaszolta a Media1-nek a TV2 Média Csoport, akik bizakodóan állnak hozzá a dologhoz.

Szűcs László, a Comedy Centralt is üzemeltető ViacomCBS közép-kelet európai regionális kommunikációs igazgatója ellenben úgy nyilatkozott, hogy nem nyugszanak ebbe bele, és már vizsgálják a jogi lehetőségeket. Szerencséjükre van precedens az AMC Networks által igényelt névváltoztatás miatt.

A Humor+ május 18-ától alakulna át, azonban nem valószínű, hogy TV2 Comedy névvel. A média csoport a gyerekeket is megcélozná a jövőben, mivel a TV2 Kids is útjára indul majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás