Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fókuszban a béranyaság: jön az RTL Klub új, saját fejlesztésű sorozata

Fókuszban a béranyaság: jön az RTL Klub új, saját fejlesztésű sorozata

Zene, Film & Kultúra

Fókuszban a béranyaság: jön az RTL Klub új, saját fejlesztésű sorozata

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 17:47

A Mellékhatást április 4-től minden szombaton 21 órától láthatják az RTL Klub nézői.

A Mellékhatás Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. A széria másik főszereplője Berta (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Kiemelt szerepet kap a sorozatban Anna (Sztarenki Dóra), aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt, és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. A Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét.

A sorozat azokról is szól, akik minden áron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen, illetve azokról, akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint akik nem akarnak gyereket és nem értik, hogy mások miért szeretnének minden áron. Továbbá azokról, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsó sorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

A Mellékhatás az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata, amelyet Kovács Dániel Richárd rendezett, a vezető forgatókönyvíró Gasztonyi Kálmán, az operatőr Gosztola Schenker Ábris, showrunner Herman Péter volt. A Mellékhatás főszerepeiben Adorjáni Bálintot, Borbély Alexandrát, Tenki Rékát, Nagy Zsoltot és Sztarenki Dórát láthatják a nézők, de mellékszereplőként feltűnik Ötvös András, Haumann Máté, Miller Dávid, Kurta Niké, Herczeg Adrienn, Szalay Bence és még sokan mások.

A Mellékhatást április 4-től minden szombaton 21 órától láthatják az RTL Klub nézői. Az RTL Most+ kínálatában már március 28-én elérhető lesz a sorozat első epizódja és a platform felhasználói a folytatásban is hét nappal hamarabb juthatnak hozzá a sorozat következő epizódjához.

Borítókép: RTL Klub