promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tom Hanks nácik ellen vonul, befutott a Greyhound előzetese – videó
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész nemcsak főszereplője, de forgatókönyvírója is a filmnek.

Tom Hanks az 1998-as Ryan közlegény megmentése óta nem szerepelt II. világháborús filmben. Az Oscar-díjas színész már évek óta dédelgetett egy projektet, amely C. S. Forester The Good Shepherd című regényén alapszik, és valós eseményeket dolgoz fel.

A Sony égisze alatt készült Greyhound nem sokkal azután játszódik, hogy az Egyesült Államok belépett a II. világháborúba. A történet szerint Ernest Krause parancsnok irányítása alatt egy 37 szövetséges hajóból álló konvoj halad keresztül az Atlanti-óceán északi részén, nyomukban egy csapat német tengeralattjáróval. A film középpontjában Krause (Tom hanks) áll, akit végre kineveztek a Greyhound nevű romboló parancsnokának, ám ő nem az a kimondott hős alkat. Kétségekkel és démonokkal küzdve igyekszik bebizonyítani, hogy helyt tud állni az ellenséggel szemben.

A háborús drámát a USS Kidd nevű hadihajón forgatták, éppen ezért a múzeum, amelynek tulajdonában áll, egy hónapig zárva kellett, hogy tartson. További érdekesség a filmmel kapcsoaltban, hogy Tom Hanks nemcsak főszereplője, de a forgatókönyvírója is.

Ez már önmagában is elég okot ad a bizakodásra, de az első előzetest látva még inkább fesztült izgatottsággal várja az ember a Greyhound-ot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás