Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Balsai Mónit választották a legjobb színésznőnek Peruban

Balsai Mónit választották a legjobb színésznőnek Peruban

Zene, Film & Kultúra

Balsai Mónit választották a legjobb színésznőnek Peruban

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 18:18

Az Úr hangját és Balsai Mónit díjazták Limában, Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása pedig Atlantában kapott elismerést.

Négy díjjal tüntettek ki magyar filmeseket a Limában megrendezett Insólito nemzetközi filmfesztiválon. A Stanisław Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett, Pálfi György a legjobb rendező díját és Polgár Csaba a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől.

Emellett Balsai Mónit választották a legjobb színésznőnek az X – A rendszerből törölve című thrillerben nyújtott alakítása miatt.

Azonban Amerikában is nemrég zajlott le az Atlantai Zsidó Filmfesztivál, ahol ugyancsak született magyar díj. Az idei seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját. Az 1948 Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló film nagy siker Amerikában. Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült magyar alkotást az amerikai filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben és nemrég elindult a moziforgalmazásban.

Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen tizenegy Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála március 5-én este lesz a Vígszínházban.

Borítókép: IMDb