Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egyre nagyobb a baj, sorra mondja le koncertjeit Plácido Domingo

Egyre nagyobb a baj, sorra mondja le koncertjeit Plácido Domingo

Zene, Film & Kultúra

Egyre nagyobb a baj, sorra mondja le koncertjeit Plácido Domingo

Zene, Film & Kultúra

TK 18:18

Szexuális zaklatási botránya miatt visszalépett a madridi operába meghirdetett májusi fellépéseitől Plácido Domingo.

A világhírű spanyol operaénekes öt alkalommal lépett volna színpadra a Teatro Real Traviata előadásában.

Az 79 éves tenor hivatalos Facebook-oldalán is közzétette a sajtónak eljuttatott közleményét. Hangsúlyozta: úgy érzi, korrigálnia kell azt a téves benyomást, amelyet bocsánatkérése keltett néhány megjelent cikkben.

„A bocsánatkérésem őszinte és szívből jövő volt azon kollégák felé, akiket bármilyen módon megsérthetett bármi, amit mondtam vagy tettem. (...) Sosem állt szándékomban bárkit megbántani vagy megsérteni”

– fogalmazott.

Hangsúlyozta: sosem viselkedett agresszíven senkivel, és nem akadályozta más karrierjét.

„Ellenkezőleg, az opera világában eltöltött fél évszázadom nagy részét szántam arra, hogy támogassam az iparágat és előmozdítsam a karrierjét számtalan énekesnek”

– tette hozzá.

Plácido Domingo köszönetet mondott azoknak „a kollégáknak és barátoknak”, akik „ezekben a nehéz pillanatokban” támogatták. Mint írta, azért, hogy helyzete ne okozzon nekik további kellemetlenségeket, visszalép a madridi operaházbeli fellépésétől, valamint visszavonja minden olyan kötelezettségvállalását, amelynek teljesítése „nehézséget okoz” a színházaknak és társulatoknak.

A nyilatkozat megjelenését követően a madridi operaház törölte az énekes fellépéseit és közleményben megerősítette az intézmény zéró tolerancia politikáját a zaklatások és visszaélések minden formájával szemben. Egyúttal kifejezte szolidaritását az áldozatok felé.

A tenor májusra tervezett valenciai és úbedai fellépéseit is törölték a szervezők.

Korábban a spanyol nemzeti előadó- és zeneművészeti intézet (Inaem) és a kulturális minisztérium mondta le Plácido Domingo májusi előadásait a madridi Teatro de la Zarzulában – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép: Plácido Domingo. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila.