promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Colin Farrell és az Erőszakik rendezője újra együtt dolgozik
Borítókép:  Martin McDonagh, Colin Farrell és Brendan Gleeson - Fox Searchlight Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha ez még nem lenne elég jó hír, a film másik sztárja, Brendan Gleeson is csatlakozik hozzájuk.

A jó öreg Martin McDonagh, a kortárs dráma egyik nagy úttörője, akinek anno halomban dobálták ki a történeteit a kukába, majd az egyik legnagyobb sztár lett. Ő az, aki a londoni színházi életét unalmasnak, valamint ostobának tartotta, de a kitartásával meghozta benne a felvilágosodást. Mindenképpen látni kell a színdarabjait is, mert valóban zseniálisak.

A filmkészítést McDonagh annyira nem szereti, mert még mindig azt vallja, hogy túlságosan bonyolult műfaj, azonban egyre jobban kezd belejönni. Az egész 2004-ben indult, amikor bevállalta a Six Shooter nevezetű 27 perces filmecskét. Már itt felfedezte magának Brendan Gleesont, aki végül bekerült az Erőszakikba is. A Six Shooter azért is volt áttörés, mert Oscar-díjat nyert vele a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában.

Aztán itt van az Erőszakik, a jó öreg borzalmas magyar című Erőszakik. A hazai forgalmazónál valaki túlságosan kreatív akart lenni, hogy az angol In Bruges-t így fordította le. Mondjuk nálunk a társaság nagyobbik része direkt az eredeti címet használja, ha hivatkozni kell rá, mert az Erőszakikat egyszerűen nem bírja a fülük.

Mi azért maradjunk az Erőszakik elnevezésnél, amihez megérkezett Colin Farrell, hogy játsszon egy hatalmasat Brendan Gleeson oldalán. A két bérgyilkos, Ray és Ken brugge-i látogatása pazar kultuszfilm lett, ezért is nagy szó, hogy McDonagh ismét velük fog dolgozni. Ha ehhez még csatlakozna Ralph Fiennes, akkor garantáltan az összes rajongó leesne a székről. (Ez csak álom.)

Persze ne hagyjuk ki a sorból a Három óriásplakát Ebbing határában nevezetű 2017-es filmjét sem, amiben McDonagh valahogyan egyesíteni tudta minden tudását. Az alkotást a 90-ik Oscar-gálán hét Oscar-díjra jelölték, ebből Frances McDormand a legjobb női főszereplő díjat, Sam Rockwell pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjat kapta meg.

Az új projekt címe The Banshees of Inisheer lesz, ami szintén Searchlight Pictures, illetve a brit központú Film4 felügyelete alatt jön ki a Deadline szerint. A sztori egy távoli ír szigetecskére visz minket, ahol egy nagyon erős barátság szétesését fogjuk látni. Most már lehet könyvelni, hogy ez a két barát Brendan Gleeson és Colin Farrell lesz.

Természetesen McDonagh sem az írást, sem a rendezést nem adja ki a kezéből, míg a produceri teendők Graham Broadbentre, és Peter Czerninre hárulnak majd. Ők már a kezdetektől együtt dolgoznak így hárman, ami ismét egy megnyugtató előjel. Bár valljuk be őszintén, Martin McDonaghtól jöhet bármi, az biztosan nem lesz pocsék. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás