promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Falusi Mariann: „Cipeljük a dalok súlyát, ahogy cipeljük azt is, amit megettünk életünk során”
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elgondolkodtató koncertre készül Falusi Mariann.

Falusi Mariann Artisjus-díjas magyar dzsesszénekes, rádiós- és televíziós műsorvezető, színésznő, a Pa-Dö-Dő együttes alapítója elvégezte a Konzervatóriumot, majd a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakán tanult, majd megnyerte a Ki mit tud? dzsesszénekes kategóriáját. Kubában és Mongóliában is fesztiválgyőztes lett, eközben a Vígszínház tagja volt. Azonban 1988-tól szabadúszó, és ebben az évben alapította meg Lang Györgyivel saját együttesét.

Gyermekkorom egyik népszerű duója (a háttértáncosokat leszámítva) volt, akiket bárhol, bármelyik fellépésükön fel lehetett ismerni, hiszen nagyon rövid és színes volt a hajuk, állandóan bő és sportos ruházatot viseltek, és szinte mindig bakancsot hordtak. A kezdet kezdetén a pólókat kitűzőkkel aggatták tele. Első albumukat 1989-ben, az eddigi utolsót pedig 2017-ben adták ki.

Az elmúlt évtizedekben Falusi Mariann több filmben és színházi szerepben is láthatta a közönség, de szólóban koncertezik is. Ennek egyik állomása 2020. május 7-én a Budapesti Kongresszusi Központ színpadán tartandó előadás lesz. A koncert a „Darabjaim” címet kapta, melyről az énekesnő a következőket mondta portálunknak:  

„Az a miénk, amit megeszünk, szokták mondani földhözragadt lények. Nem mondom, hogy nincs igazság, de sokkal többek vagyunk, mint amit megeszünk. Egy énekesnő például az is, amit elénekel, mert az is az övé, vagy az is ő, igazi élmények, megfelelések, velem is ez történt, történhetett volna, de jó, hogy nem így történt. Cipeljük a dalok súlyát, ahogy cipeljük azt is, amit megettünk életünk során. Darabok a szívemből, az agyamból, a lelkemből, és ne feszegessük, még honnan. Hogy a darabokból végül mi áll össze, az egész, az egész fele, vagy még kisebb részek, azt egyelőre titok. Előttem is.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás