promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életműturnéra indul Balázs Fecó
Borítókép:  Balázs Fecó. Forrás: jegy.hu/T. Erika.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harmincállomásos életműturnét kezd pénteken a debreceni Kölcsey Központban Balázs Fecó. A Kossuth-díjas énekes, billentyűs, dalszerző tizenhat tagú együttessel és a vendég Szűcs Antal Gábor gitárossal lép fel.

„Egész évben játszani fogunk az ország különböző pontjain, a határon túl, valamint Budapesten is, a Tabánban május 1-jén. A műsoron az elmúlt ötven évben írt zenéimből válogatok”

– mondta Balázs Fecó az M1 szerda délelőtti műsorában.

A zenész kiemelte: Horváth Attila szövegíróval sikerült olyan dalokat alkotniuk, amelyek maradandóknak bizonyultak, a mai fiatalok is használják, átdolgozzák ezeket. Hozzátette: ennél nagyobb dicséretet nem is kaphatna.

Mint felidézte, 1969-ben a Neoton együttessel kezdődött zenei pályafutása, 1972. május 1-jén pedig már a Taurus zenekarral adtak koncertet az Ifiparkban. A Taurusban Radics Béla gitáros, Som Lajos basszusgitáros és Brunner Győző dobos volt a társa (Radics és Som már nem él), de az ígéretek ellenére nem készíthettek nagylemezt.

Balázs Fecó 1978-ban már a Korál együttessel lett sikeres, ott lett nemcsak billentyűs, hanem énekes is:

„A dalokról mindig eszembe jut, mikor íródtak. Általában szerelmes számok voltak, az életünkből merítettünk és ma is igazak, szerethetők ezek”.

A turné repertoárja egy huszonöt-harminc számos vázból áll, és mint Balázs Fecó fogalmazott, nincs két egyforma koncert, mindig alkalmazkodnak a mindenkori helyszínhez – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás