Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Magyar filmsiker Milánóban, több díjat is bezsebelt a Pilátus

Magyar filmsiker Milánóban, több díjat is bezsebelt a Pilátus

Zene, Film & Kultúra

Magyar filmsiker Milánóban, több díjat is bezsebelt a Pilátus

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 14:50

A Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a legjobb film díja mellett további négy kategóriában is győzedelmeskedett.

A legjobb film díjával együtt összesen öt díjat kapott a Pilátus című magyar tévéfilm a Milánói Filmdíjak átadóján. Dombrovszky Linda a legjobb rendező, Hámori Ildikó a legjobb színésznő, Hartung Dávid a legjobb operatőr és Mezei Áron a legjobb vágó díját nyerte el.

Január 29-én a Szabó Magda regényéből készült film ünnepélyes vetítését követően tartották a díjátadó gálát, melyen a magyar díjazottak is részt vettek, köztük Köves Ábel producer, aki a legjobb film díját vehette át. A Pilátus című tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával.

Somogyi György és Szélesi Sándor, a film forgatókönyvírói is a jelöltek között voltak, valamint a legjobb színésznő kategóriában Györgyi Anna is. A legjobb vágó díjára jelöltek között volt például a háromszoros Oscar-díjas Walter Murch (Apokalipszis most, Keresztapa, Angol beteg).

2019-ben Bertolucci és Vittorio Storaro, azelőtt pedig Claudia Cardinale kapta a milánói rendezvény életműdíját, és az elmúlt években a díjazottak között volt például Peter Falk, Danny De Vito, Renée Zellweger és Steven Soderbergh.

A vetítésen a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai, a magyar konzul és a regény olasz fordítója is részt vett. Szabó Magda Pilátus című regénye nagy siker volt Olaszországban, 2007-ben Anfora Centroeuropa díjjal tüntették ki.

Borítókép: Magyar Nemzeti Filmalap