promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elismerés: Szőke Abigél felkerült a Variety tízes listájára
Borítókép:  Instagram.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szőke Abigél, a Tóth Barnabás rendezte Akik maradtak című film főszereplője is felkerült a Variety magazin tíz figyelemre méltó tehetséges európai filmest bemutató idei listájára – közölték az alkotók.

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra Programja támogatásával készült az Inforg-M&M Film gyártásában. A magyar alkotást a legjobb nemzetközi film Oscar-díjára esélyes művek szűkített listájába válogatták, a filmet a Budapest Film forgalmazásában eddig több mint 30 ezren látták a hazai mozikban.

Szőke Abigél jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémia másodéves tanulója. 2017-ben ő alakította a Pálfi György rendezte Engedj be! című vámpíros darab főszerepét, de kisebb szerepekben láthatták már a nézők Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve és Sopsits Árpád a Martfűi rém című filmjében.

A Variety hatodik alkalommal adta ki tízes listáját, amellyel a kontinens tehetséges filmeseire kívánja felhívni a figyelmet. Szőke Abigél mellett Samuel Adewunmi amerikai színész, Fodhla Cronin O'Reilly ír producer, Nora Fingscheidt német forgatókönyvíró-rendezőnő, Leonie Krippendorff német rendező, Visar Morina koszovói rendező, Sudabeh Mortezai osztrák rendezőnő, a brit Rapman (Andrew Onwubolu), Carlo Sironi olasz rendező és Tanel Toom észt rendező szerepel a felsorolásban.

A művészek tiszteletére februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon fogadást rendeznek, amelyen a tehetséges fiatalok külföldi szakemberek előtt lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. Szőke Abigél a berlini programon a Nemzeti Filmintézet támogatásával vesz részt – olvasható a távirati iroda összeállításában.

Kèpmàs 2019 Fotò: Emmer Làszlò

A post shared by Szőke Abigél Lenke (@abigelszokelenke) on

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás