promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mozifilm készül a borsodi, dadogós YouTube-sztárról
Borítókép:  Yard
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Larry című filmet a 22 éves Ádám ihlette, aki rövid idő alatt lett sztár.

Bernáth Szilárd első mozifilmjének gyártására, mely Larry címmel készül a Focusfox Stúdióban, a Filmszakmai Döntőbizottság 169,2 millió forint gyártási támogatást szavazott meg. A Magyar Filmkritikusok díjával elismert Fizetős nap (2016) című rövidfilmet is jegyző Bernáth Szilárd első mozifilmje egy kelet-magyarországi szocio-realista történet lesz.

A Larry főszereplője, a 22 éves pásztorként dolgozó Ádám súlyos dadogása miatt a társadalomtól elszigetelve él Borsodban. Egy nap azonban katartikus felismerést tesz. Ha kirobbanó dühhel rappel, a dadogás megszűnik. Vad előadásmódja és kíméletlen őszinteségű szövegei miatt váratlanul óriási sikert ér el a YouTube-on Larry néven. A bénító beszédzavar azonban ismét előjön, amikor emberek előtt kell fellépnie. Ahhoz, hogy fel tudjon nőni online alteregójához, Ádámnak át kell törnie belső gátját és ki kell állnia önkényes apjával szemben.

A rendező-forgatókönyvíró Bernáth Szilárd filmjének vezető producere Muhi András, producere Ferenczy Gábor, a képi világról az Aranyszem operatőri díjas Hartung Dávid (Guerilla) gondoskodik. A szereplőválogatás már folyamatban van, a 22 napos forgatás júniusban kezdődik.

A Larry című film a tervek szerint 2021 őszén fog megjelenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás