Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Összejött az egymilliárd dollár a Skywalker korának

Összejött az egymilliárd dollár a Skywalker korának

Zene, Film & Kultúra

Összejött az egymilliárd dollár a Skywalker korának

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:50

A Star Wars kilencedik része nyögvenyelősen csak belépett a Disney milliárdos klubba.

A tengerentúlon és nálunk is teljesen elmúlt a Star Wars-láz. Amerikában a friss Golden Globe nyertes 1917 tudta letaszítani a trónról, idehaza pedig a Star Wars 8 rendezőjének, Rian Johnsonnak a krimije, a Tőrbe ejtve fogta meg. A hazai mozikban is már csak 24 ezer 774-en ültek be rá a múlt héten.

A mai viszonyokat nézve elég pocsék teljesítmény lett volna, ha egy Skywalker-saga lezárás nem tud felmutatni legalább ennyi bevételt.  A Skywalker kora gyenge kritikákkal nyitott, így nagyon visszafogta a közönséget. Az ébredő Erő 245 millió dollárral kezdett, Az utolsó Jedik 220 millióval, aztán jött a kilencedik rész, ami teljesen visszaesve 175,5 millió dollárt hozott az indulásával a konyhára.

Az elemzők már most úgy látják, hogy az új trilógiának ez lesz a leggyengébben teljesítő darabja. Az utolsó Jedik anno 1,33 milliárd dollárig jutott el, a Star Wars kilencnek azonban csak 1,2 milliárdot jósolnak. Szerintem még ez is elég optimista. Itt az is közrejátszik, hogy a csalódottabb rajongók nem hajlandóak újra beülni rá.

A Disney ettől függetlenül nem csüggedhet, mivel 2019-ben tele voltak milliárd dolláros alkotássokkal: Bosszúállók: Végjáték (ez a világ legtöbb bevételét hozó filmje lett – 2,79 milliárd dollár), Az oroszlánkirály, Jégvarázs 2., Marvel kapitány, Toy Story 4, Aladdin, és persze most már a Skywalker kora. A Pókember: Idegenbent csak azért nem veszem ide, mert azért a Sony markolta fel a pénzt.

Nem lehet mást mondani, mint hogy valóban jó ötlet, hogy a Star Wars vonuljon pihenőre egy darabig.

Borítókép: Lucasfilm