promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tripla egyedi koncerttel támad a Tankcsapda a Budapest Parkban
Borítókép:  Tankcsapda offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mind a három fellépés egyedi lesz, mivel a különböző évtizedeket dolgozza fel a csapat.

A Tankcsapda (TCS) a tavalyi 30 éves jubileuma után idén három részletben – május 1-jén, július 31-én és október 2-án – vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönsége előtt.

A banda története még 1989 februárjában indult: a kezdeti punkos hangzást egyre keményebb riffek és súlyosabb szövegek váltották fel, a keményvonalas zene kedvelői közt pedig egyre nagyobb bázist építettek maguknak. Első lemezeik (Baj van, Punk & Roll és A legjobb méreg) még kazettán jelentek meg, de hát bőven megtalálták a közönségüket. A zenekar fiatal kora ellenére ekkoriban már együtt játszott a Motörhead-del, és bevette a Sziget Fesztivál Nagyszínpadát, de önállóan a Petőfi Csarnokot is.

A TCS a három évtized alatt tizennégy nagylemezt tett le az asztalra. Ezt a három évtizedet fel is bontják, így mindegyik eseményen egy-egy korszakot idéznek majd meg.

A „Legyen Mindig Péntek!” fantázianévre keresztelt sorozat első koncertjén a kezdeti évekbe repítenek vissza minket. Az 1989 és 1999 között megjelent dalokból válogatnak, így bizonyára elhangzanak majd olyan klasszikusok, mint A legjobb méreg, A Rock & Roll rugója vagy az Egyszerű dal.

Július 31-én a kétezres évek első évtizedét idézik meg, a 2000 és 2009 közötti rockhimnuszaiktól lesz hangos a Park, ahol az Ez az a ház kislemeztől az Agyarország vagy a Mindenki vár valamit lemezeken át a Minden jót című albumig veszik elő tarsolyukból a szerzeményeket.

Október 2-án az elmúlt évtized körül forog majd a show, ahol a Rockmafia Debrecen lemeztől kezdve egészen napjainkig – a Liliput Hollywood album dalaira is nagy hangsúlyt fektetve – hozzák majd a zúzós slágereket.

A zenekar egy különleges ajándékkal is szeretné meglepni kitartó rajongóit. Így minden koncerten öt dalt a közönség szavazhat majd be, persze szigorúan az adott korszakból.

Szóval tessék készülni, mert a TCS idén egyik generációt sem fogja cserben hagyni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás