promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért vállalta be Harrison Ford a Skywalker korában való szereplést
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Harrison Ford sosem szerette a karaktert, mégis rábólintott, hogy még egyszer, utoljára eljátssza Han Solo-t.

Harrison Ford mindig is úgy tekintett Han Solo-ra, mint egy másodhegedűsre. Szerinte a karakter egy változni képtelen macsó, aki a galaxis taxisaként ide-oda furikázza a főhősöket.

A színész már a klasszikus trilógia idején is könyörgött George Lucas-nak, hogy Han Solo haljon mártírhalált a Birodalom elleni harcban, a Star Wars atyja azonban erről hallani sem akart.

Ford-nak 32 évet kellett várnia arra, hogy a karakter halála bekövetkezzen, vannak olyan pletykák, hogy csak azzal a feltétellel vállalta el Az ébredő Erőt, ha Solo meghal.

Ennek ellenére a színész mégis felbukkan egy rövid cameo erejéig a Skywalker korában, mint emlékkép. Kétségtelen, hogy Ben Solo és az apja közös jelenete a film egyik legjobb része, de mégiscsak feltevődik a kérdés:

mivel sikerült rávenni Ford-ot, hogy még egyszer, utoljára eljátssza Han Solo-t?

J.J. Abrams a Vanity Fair-nek adott interjújában beszélt róla, hogy felhívta Ford-ot, és megkérdezte tőle, hogy elvállalja-e, mire a színész röviden annyit mondott, hogy

„oké”.

Később egy személyes találkozón persze bővebben is kifejtette a rendező, hogy mi a célja a karakterrel. Sokan csak egy felesleges fan service-ként tekintenek erre, de ha végignézek az egyébként koncepció nélküli új trilógián, haszna is volt annak, hogy Harrison Ford újra magára öltötte a Solo-dzsekit.

Valószínűleg a színész is azért bólintott rá a dologra, mert ezúttal többet látott a saját karakterében a „galaxis taxisánál”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás