promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Epikus” és „csalódást keltő” – megérkeztek a Skywalker kora első reakciói
Borítókép:  Wallpaper Abbys
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az első vélemények alapján a Skywalker kora egy újabb megosztó Star Wars-film lesz.

A héten mutatják be a Star Wars 9. részét, a Skywalker korát, amivel kapcsolatban egyáltalán nem túzok, ha azt mondom, hogy egy világ várja. Ez a film több szempontból is egy mérföldkő lesz a Csillagok háborúja történetében: egyrészt lezárja a Skywalker-sagát, másrészt ez lesz az utolsó Disney-féle Star Wars-trilógia záródarabja.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nemrég azt mondta a Los Angeles Times-nak, hogy az új film után már nem akarnak több trilógiát készíteni:

„Az elmúlt öt-hat évben arra fókuszáltunk, hogy befejezzük ezt a családi sagát, amely a Skywalkerekről szól. Most itt az idő, hogy elgondolkodjunk azon, hogyan váltsunk valami újra és másra. Úgy vélem, hogy ezáltal nyitottabban állhatunk a történetmeséléshez, és nem leszünk bezárva a háromfelvonásos struktúrába. Nem azt fogjuk csinálni, hogy sémába erőltetjük a dolgokat. Hagyni fogjuk, hogy a történet diktáljon.”

Mindezek előtt azonban fókuszáljunk a Skywalker korára, amit néhány szerencsés újságíró már láthatott, és meg is osztották a véleményüket róla. A Collider munkatársa több pozitívumot is kiemelt a filmből:

„A Skywalker kora döcögősen indul, de aztán magára talál, és amikor ez megtörténik, akkor szárnyal – különösen a második felében. Kulcsfontosságú sztoriszálaknak ad lezárást, olyanoknak is, amikkel kapcsolatban nem is gondoltam, hogy szükség van erre. Amiket nagyon szerettem: Rey zenéjének használata, a rengeteg fénykardozás és D-O.”

„Epikus. Az egész. A Skywalker kora egy klassz finálé, amiben mindenből nagyon sok van. Akció, kaland – válaszok!!! –, humor, szív, szeretet és kurázsi. A második fele alatt végig könnyeztem – csodálatosan fejezi be a Skywalker-sztorit.”

– fogalmazott Erik Davis, a Fandango főszerkesztője.

A Cinemablend újságírója, Eric Eisenberg azonban nem ájult el a látottaktól. Sőt, mi több, csalódottan távozott a teremből.

„Van, ami jó a Star Wars: Skywalker korában. De több benne a csalódást keltő dolog. Vannak benne rossz döntések, a fan service nem mindig működik, és bizonyos részleteket figyelmen kívül hagy. Csalódott vagyok.”

A Fox32News munkatársa szerint viszont soha nem készült még ehhez hasonló Star Wars-film.

„A Skywalker kora pontosan olyan, amilyennek szerettem volna,  mert még soha nem készült ilyen Star Wars-film. Sötét és ijesztő, de reményteli és gyönyörű. Befejezi a trilógiát, de az egész sagát is. Tudom, hogy csapongok, de imádom ezt a filmet.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás