promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bedurrantja a rockot a Budapest Parkban a Black Veil Brides
Borítókép:  BVB offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai rockcsapat először látogat meg minket.

A zenekar 2006-ban alakult, és már akkor igyekezett szembemenni a normákkal. Persze le se tagadhatnák, hogy a Kiss és a Mötley Crüe inspirálta őket a legjobban: a kinézetekből és a zenéjükből is árad a fő hullámuk, vagyis a glam metál.

Az egész történet egy kisvárosi srác fejéből pattant ki, akit akkoriban leginkább a death rock, a színpadiasság és a szörnyek (igaziak és képzeltek) érdekeltek. Ebből nőtte ki magát a posztmodern goth heavy metál intézménye, vagyis a BVB. Hihetetlen gyorsasággal nyerték meg maguknak a közönséget, We Stitch These Wounds című 2010-es albumukat feszült várakozás előzte meg, és rögtön a Billboard toplistán kötött ki, ami kifejezetten figyelemreméltó egy feltörekvő bandától.

Természetesen a kritikusoktól is folyamatosan kapták az ösztönzést: Revolver Magazine és a Kerrang! is a Legjobb Új Előadónak választotta őket, a legnagyobb fesztiválok színpadaira kaptak meghívást, és nem sokkal később már olyanokkal turnéztak, mint Slash, az Avenged Sevenfold, az Asking Alexandria, a Hollywood Undead, vagy ugyebár akiktől az egyik legnagyobb inspirációt kapták, vagyis a Mötley Crüe. A Revolver magazin ráadásul a csapat frontemberét, Andy Biersackot a 100 Legjobb Életben Lévő Rockzenész közé választotta.

Olyan producerekkel dolgozhattak együtt, mint John Feldmann (Blink-182, Good Charlotte), Bob Rock (Metallica, The Cult, Motley Crue), és Josh Abraham (Linkin Park, Velvet Revolver, Weezer). Ez meg is látszott, mert 2011-től a lemezeik egytől egyig a Billboard Top 200-as listájának legjobb 20 helyezettje között landoltak.

Napjaink egyik legkörülrajongottabb zenekara évek óta kerülgeti Magyarországot, 2020. június 8-án viszont végre a Budapest Park színpadán láthatjuk őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás