Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rengetegen nézték meg Az írt az első öt napon

Rengetegen nézték meg Az írt az első öt napon

Zene, Film & Kultúra

Rengetegen nézték meg Az írt az első öt napon

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 19:03

Martin Scorsese ezzel szép számokat tudott volna generálni a mozikban.

Aki a mozikban akarta megnézni a Robert De Niro, Joe Pesci, és Al Pacino hármasát, az hazánkban is megtehette, mivel rengeteg filmszínház műsorra tűzte Martin Scorsese maratoni alkotását. Persze ott az igazi, de sokakat az vetett vissza (köztük engem is), hogy három és fél órás filmről beszélünk. A rendező is mondta, hogy ezt egyben kell látni, szóval arra bíztatott mindenkit, hogy ha lehet, nagyképernyőn nézzék, és ne szedjék darabokra az alkotást. Így is lett, de otthon ez bizony kényelmesebb.

Jómagam még lógok nektek egy kritikával, de ezt szeretnénk kicsit spoileresen prezentálni, azért akarunk várni vele. Azonban Az ír elég szép számokat hozott a Netflixen, ami bizonyítja, hogy már rengetegen megnézték.

A Nielsen szerint az első öt napban 17,1 millióan tudták le az alkotást. Ez meglepően jó szám, azonban a Netflixen nem rekord, mivel a Hang nélkülre hajazó Bird Box az első héten 26 millió nézőt vonzott. Jó lenne hozzátenni ehhez a limitált mozis nézettséget is, de a Netflix ezt sosem hozza nyilvánosságra.

A filmet körülbelül 160 millió dollárból rakták össze, amiből elég sok a CGI-re ment el, hogy a színészeket meg tudják fiatalítani. Innentől hasznot már nem nagyon fog termelni, de az Oscar óriási esélyesének tartják. Jelölésekből valószínűleg fog kapni bőven, azt meg majd meglátjuk, hogy mennyit tud ebből díjra váltani.

Borítókép: Netflix