promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arany Medve-életműdíjat kap Helen Mirren
Borítókép:  Daily Star
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Oscar-díjas Helen Mirren februárban veheti át az életműdíjat a 70. Berlinalén.

2020 februárjában tartják a 70. Berlinalét, amelyen Arany Medve-életműdíjjal jutalmazzák Helen Mirrent. Az életműdíj átadása alkalmából levetítik Stephen Frears A királynő című filmjét, amelynek címszerepéért a színésznő Oscar-díjat kapott.

„Helen Mirren erős személyiség, akinek színészi alakításai mindig nagy hatásúak. Időről időre meglep bennünket az általa játszott összetett karakterek ábrázolásával, akár a Felül semmiben alakított Chris vagy A királynőben II. Erzsébet esetében, alakításaiban az erős nő paradigmája jelenik meg”

– fogalmazott Mariette Rissenbeek, a Berlinale ügyvezető igazgatója a fesztivál honlapján.

Mirren egyedülálló színészi jelenléte miatt a brit és az amerikai moziban is otthonosan mozog, számos különböző stílusú filmrendezővel dolgozott Robert Altmantól Paul Schraderig, és olyan akciófilmes kasszasikerekben is játszott, mint a RED vagy a Halálos iramban-sorozat.

Első jelentős filmszerepét Michael Powell A festő és a modell című 1969-ben bemutatott vígjátékában kapta. Legismertebb filmjei között van A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, a Gosford Park, a Felül semmi vagy Az élet ízei. A Bill Condon rendezésében készült The Good Liar című legújabb filmjét a napokban mutatták be, amiben a Golden Globe-díjas színésszel, Ian McKellennel együtt játszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás