promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A rajongóknak kellene életben tartania az Alita folytatását
Borítókép:  Fox
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Alita: A harc angyala producere szerint a film kedvelőinek nem szabad elengedniük a második rész gondolatát.

Az elején én is nagyon szkeptikus voltam az Alitával kapcsolatban, mivel a mangák filmre konvertálása nem szokott jól elsülni, de teljesen pozitív érzésekkel álltam fel előle. James Cameron és Laeta Kalogridis remek forgatókönyvet írt, Robert Rodriguez pedig fantasztikusan álmodta vászonra az egészet.

Az elsődleges gond főleg Amerikában volt, mivel ott csak 85 millió dollárt tudott hozni a 170 millióból összerakott film. A világbevétel végül 404 millió dollár lett, szóval az Alita nem bukott meg, de nem is teljesített úgy, ahogy kellett volna. Sokszor említem, hogy a gyártási költségbe még nincs benne a marketing, és az egyéb kiadások, ráadásul a bevételből a mozik is részesülnek.

Pont az olyan szkeptikusok miatt nem ment úgy a szekér, mint én, akik inkább megvárták, amíg kijön DVD-n, és nem akartak kockáztatni. Nos, túl sokan voltak, de akik megnézték, azok teljesen elégedettek voltak vele.

A készítők annyira bíztak a filmben, hogy szemtelenül és szinte dühítően hagyták nyitva az alkotást. Még Novát, a legfőbb főgonoszt is megmutatták nekünk a zárás előtt néhány pillanatra, akit Edward Norton alakít. Bizony, ő van kinézve erre a szerepre, de lehet már soha sem fogja tudni bebizonyítani mennyire is jó benne.

A főszereplő, Rosa Salazar anno kijelentette, hogy az utolsó leheletéig játszaná Alitát, szóval alig várná a folytatást, most pedig a film producere, Jon Landau szólalt meg, hogy a közönségnek is zúgolódnia kell ebben az ügyben.

„Az Alita-fanoknak folyamatosan sortűz alatt kell tartania a jogokat birtokló Disneyt. Tudatni kell velük, hogy mennyire fontos lenne számukra, ha elkészülne az Alita folytatása.”

Igazából már én is lassan ebbe a hibába estem, és teljesen kiment a fejemből, hogy kellene az Alitának egy második rész. Landau szavai most hátha kicsit felrázzák a bennfentes hollywoodi sajtót is, hogy kérdezősködjenek erről a Disney-nél, és a projekt ne porosodjon be a sarokban, mert az már senkinek sem lesz jó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás