Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Néha nőként, néha férfiként hivatkozok magamra”

„Néha nőként, néha férfiként hivatkozok magamra”

Zene, Film & Kultúra

„Néha nőként, néha férfiként hivatkozok magamra”

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2019.12.02. 19:19

Lando Calrissian megformálója, Billy Dee Williams nembinárisként coming outolt.

Lando Calrissian az egyik kulcsfigurája volt a Star Wars klasszikus trilógiájának. Az Ezeréves Sólyom egykori kapitánya kiemelt szerepet kapott a 2018-ban bemutatott Solo: Egy Star Wars-történetben is, ahol a karakter szexualitására is voltak utalások. A készítők és a színész is arról nyilatkozott, hogy Lando pánszexuális, és a film egyértelműen kacsintgatott afelé, hogy másodpilótájával, az L3-37 nevet viselő droiddal több van köztük, mint barátság.

Zárójelben megjegyzem, nem Lando az első LMBTQ-karakter a Star Warsban. Az utolsó Jedikben Laura Dern alakította a lilahajú Holdo admirálist, akiről kiderült, hogy biszexuális.

Visszatérve Landora, illetve annak eredeti megformálójára, Billy Dee Williamsra, nemrég adott interjút az Esquire-nek, amiben nembinárisként coming outolt.

„Néha nőként, néha férfiként hivatkozok magamra, ugyanúgy maszkulinnak tartom magam, mint femininnek. Gyengéd személyiség vagyok, és ezt nem szégyellem megmutatni.”

A most 82 éves Williams még egyszer utoljára magára ölti Lando köpenyét a Skywalker korában. Mivel fontos karakter volt a történetben, az a minimum, ha ő is szerepet kap a Skywalker-saga lezárásában. A színésznek ezúttal is Gesztesi Károly fogja kölcsönözni a hangját.

Borítókép: Screenrant