promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végleges választ kaptunk, hogy lesz-e film a GTA-ból
Borítókép:  Rockstar Games
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Grand Theft Auto a világ egyik legértékesebb franchise-a, de akkor miért nem készül belőle film?

Nem ülök be túl sok játékból készült alkotásra, mivel mérhetetlen módon el tudják őket rontani. Need for Speed, Max Payne (mondjuk az még tűrhető volt), Doom, Tomb Raider, meg még sorolhatnám. Talán a Redisent Evil univerzuma, meg a Hitman az, amit még bírt is a közönség. Legalábbis nem savazták őket, és pénzügyileg sem buktak meg. Igen, felsoroltam most egy csomót, de tényleg nem ültem be rájuk, elkaptam őket a tévében.

A Grand Theft Auto a világ egyik legsikeresebb játéka, és elég sok producer fejében megfordult már, hogy filmet kellene belőle készíteni. Strauss Zelnick, a Take-Two Interactive vezérigazgatója elég egyenes választ adott arra, hogy a GTA sosem fog moziba kerülni.

A lényeg, hogy félnek attól, ami a legtöbb játékos adaptációt sújtja, vagyis, hogy egy rakás lócitrom lesz az egész. Teljesen uralni akarnák a munkálatokat, és nagyon jól tudja mindenki: ez Hollywoodban bizony nem működik. Persze maguk is tudnák pénzelni a filmet, mivel ha akarnák, még a WC-jüket is drágakövekkel rakhatnák ki, de tartanak attól, hogy nincs elég filmes tapasztalatuk.

Aztán jött az interjú legjobb része, amikor Zelnick arról beszél, hogy a legértékesebb szellemi tulajdon az övék, és valószínűleg senki sem tudná sikeresen adaptálni. A TheWarp riportere itt megjegyezte, hogy Geroge R. R. Martinnál is bejött ez a Trónok harcánál, mire az igazgató visszavágott:

„Már bocsánat, de Martin könyvei nem érnek annyit, mint a Grand Theft Auto.”

Ezt persze Zelnick az értékére, és nem a minőségére értette. Ezzel meg nem lehet vitatkozni: a GTA a világ legkelendőbb és legértékesebb szórakoztatóipari terméke, ami mögött még a Marvel is elbújhat bőven.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás