Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Még sem lesz két és fél órás a Skywalker kora

Még sem lesz két és fél órás a Skywalker kora

Zene, Film & Kultúra

Még sem lesz két és fél órás a Skywalker kora

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 19:49

A Skywalker saga lezárása még sem lesz olyan hosszú, mint jósolták.  

Korábban pletykálták, és már a mozik is készpénznek vették, hogy a mostani Star Wars-trilógia lezárása lesz a leghosszabb film ebben az univerzumban. Eddig ugyebár úgy nézett ki a dolog, hogy a Skywalker kora Az utolsó Jedik műsoridejével fog viaskodni. Az ugyebár 2 óra 32 perces volt, míg az új Star Wars 2 óra 35 percre volt kiírva. Azért is nem írom azt, hogy bejelentve, mert az hivatalosan nem történt meg.

 

Érdekes, hogy szakmai szempontból nagy a titkolózás a Star Wars körül, csak hát egy olyan univerzumról beszélünk, amiről a sajtó imád úgy cikkezni, hogy még semmi sem vehető biztosnak. Például fogalmunk sincs, hogy mennyiből készült el a Skywalker történet lezárása. Az utolsó Jedikre például 262 millió dollárt sóztak el, míg Az ébred erőre 245-öt. Ez persze annyira nem számít, azonban a film hossza annál inkább.

Ahogy fent említettem, Az utolsó Jedik kicsit el volt nyújtva. Rian Johnson nem akarta rövidebbre vágni az alkotást, J.J Abrams azonban nem szeret tökölni, Az ébredő erő például 2 óra 18 perces volt. Most maga a rendező jelentette be, hogy tartja magát a megszokottakhoz, és a Skywalker kora is 2 óra 21 percre lesz tervezve.

Így eldőlt, hogy ez lesz a harmadik leghosszabb Star Wars-film Az utolsó Jedik és A klónok támadása után.

A mozis rekordot ebben az évben amúgy Martin Scorsese Az írje tartja 3 és fél órás játékidővel. Persze ebből nagyon nem is vágott ki semmit, és amúgy is a Netflixre szánják, ahol nem maradsz le semmiről, ha pisiszünetet akarsz tartani. A Skywalker korát meg most már illik kibírni egy tartállyal.

Borítókép: Lucasfilm