promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már most ki lehet jelenteni, hogy bukás lesz a Macskák?
Borítókép:  Universal Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Macskák filmes változatának rengeteg pénzt kellene termelnie, hogy nyereséges legyen.

Anno Andrew Lloyd Webber gondolt egy nagyot, és megírta a világ egyik legsikeresebb musicalét, a Macskákat. Ez a West End és a Broadway történetének egyik legrégebben futó előadása, a népszerűsége pedig napjainkig töretlen.

Hollywood úgy gondolta, hogy ami működik a színpadon, az működhet a filmvásznon is. Sőt, ott már nem is kell jelmezbe bújtatni senkit, mivel számítógépes animációval borzalmas macska-ember hibrideket lehet létrehozni. Mintha valami macskás X-Men képregénybe csöppenne az ember, azonban itt énekelni fognak, és nem jár kilenc élet meg mutáns karmok a cola mellé.

 

Amióta bemutatták a második előzetest, nem nagyon változott semmi arányokban: jelenleg 1,2 ezer like, és 1,1 ezer dislike van az rajta, kommentekben meg szinte mindenki savazza az alkotást. Van pánik, és valamit a bemutatóig kezdeni is kellene a karakterek kinézetével. Sokan mondják, hogy ijesztőek, de ez nem megfelelő kifejezés rájuk. Csak gagyik, egyszerűen gagyik. Rémálmaim nem lesznek tőlük, de röhögőgörcsöt még simán kaphatok, ha elkezdik magukat nyalogatni.

Ahogy látom, a magyar forgalmazó eltolta egy héttel a premiert december 26-ára, mivel nem akarnak harcolni a Star Wars kilencedik részével, Amerikában azonban egyszerre kerül mozikba a Macskák és a Skywalker kora. Hát, ez szerintem hatalmas nagy hiba, főleg úgy, hogy a Macskáknak rengeteg pénzt kell visszatermelnie, mivel az idei év egyik legdrágább filmje lesz.

The Guardian is megerősítette anno, hogy a Macskák költségvetése csaknem 300 millió dollár. Nem tud az idei év legdrágább filmje lenni, mivel az a Bosszúállók: Végjáték 356 millióval, azonban mint tudjuk, ezzel el is érte, hogy a világ legtöbb bevételét produkáló alkotása legyen. (2 milliárd 797 millió dollár lett a vége.) A teljesen CGi-s Az oroszlánkirályra is csak 260 milliót szánt a Disney.

Az persze nem baj, hogy ennyit elsóztak a Macskákra, de akkor jól is kell teljesítenie. A bevétel egy része a mozik zsebében landol, míg a Macskáknak ez a 300 millió még csak a gyártási költsége, erre még rájön a marketing, amit innentől alaposan meg kellene dobni.

Van egy mozis közönség, akik erősen meglapulnak, de imádják ezt a fajta műfajt, és amikor megérkezik valami ilyen premier, elkezdenek beözönleni a moziba. Szóval szerintem a Macskák megbukni nem fog, de kétlem, hogy óriási bevételeket tudna produkálni a karácsonyi időszakban, főleg egy olyan kihívóval szemben, mint a Star Wars 9.

A Universal stúdió ettől függetlenül elkezdhet imádkozni a Jézuskához, hogy hozzon nekik egy jó nyitányt. Ebbe olyan macska-ember hibridek tudnak majd besegíteni, mint Taylor Swift, Idris Elba, Rebel Wilson, Ian McKellen, James Corden, vagy Judi Dench.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás