promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bizony van olyan rendező, aki visszautasít egy Marvel-mozit
Borítókép:  Tiziana FABI / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legendás akció-guru, John Woo nem akart a részese lenni a Marvel-moziverzumnak. Bár tegyük hozzá azt is, hogy a felkérés még jóval ennek a beindulása előtt érkezett.

Vannak olyan rendezők, akik soha nem fognak bevállalni egyetlen Marvel filmet sem. Most lehet poénkodni azon, hogy Francis Ford Coppola és Martin Scorsese biztosan rajta van ezen a listán. Ugyebár ők nagyon erősen kritizálták a Marvel-moziverzumot, és ebből még mindig parázs viták vannak. Igazából már tényleg kezd unalmassá válni az egész, de még a mai napig tart az odamondogatás.

 

John Woo-nak olyan legendás akciófilmeket köszönhetünk, mint a Tökéletes célpont, Rés a pajzson, Mission: Impossible 2, vagy a kilencvenes évek egyik legjobbja, az Ál/Arc. (A hongkongi éveit nem is említve.) Bizony, ezek szép idők voltak, mert Nicolas Cage és John Travolta még nem vállalt be gagyi szerepeket. Woo igazi akciófilm rendező, az életműve briliáns, és aki imádta a műfajt, az biztosan találkozott a nevével. Egy másik kultúrából érkezett, és a mai napig nem használna CGI-t.

Woo nemrég a Hawaii Nemzetközi Filmfesztiválon életműdíjat kapott, és kitért a mostanság népszerű képregényfilmekre. Mesélt arról is, hogy Stan Lee még akkor felkérte a rendezőt egy szuperhősfilm elkészítésére, mielőtt beindult volt az igazi MCU, azonban ő nem vállalta.

„Nekem nincsen meg a tehetségem ehhez. Nem vagyok egy nagy sci-fis pali. Úgy gondolom, hogy nem tudnám kihozni belőle, amit kell. Nagyon el kell rugaszkodnia a fantáziádnak, szerintem én nem tudnék felérni erre a szintre.”

Attól függetlenül, hogy Woo gyakorlatilag fejet hajt a rendezők előtt, akik ezeket a filmeket készítik, emellett valamennyire egyetért Scorsese véleményével. Szerinte a fiatalabb közönségnek nem lesz elég tudása a filmekről, ha csak a Marvel-mozikra kíváncsiak, így kicsit aggasztja a képregényfilmek térnyerése.

Az érdekes, hogy bár nem tartja magát sci-fis palinak, azért csinált egy nem túl rossz filmet a műfajban, ami A felejtés bére volt.

MCU ide vagy oda, John Woo alkotásaira mindig jó lesz nosztalgiázni. A rendezőt amúgy a WatchMojo is beválogatta a listájára a top 10 legjobb akciófilmes közé, ráadásul előkelő ezüstérmesként. Az első helyezetten meg se fogtok lepődni, ha megnézitek a videót. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás