promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy börtönviselt apa és kislánya találkozása – forog Kis Hajni első mozifilmje
Borítókép:  Proton Cinema / Nyoszoli Ákos
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kis Hajni Külön falka munkacímen készülő filmje részben személyes élményein alapul.

Forog Kis Hajni első mozifilmje amatőr főszereplőkkel, a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja és a Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával. Az alkotók hosszú casting után választották ki a főszerepre az apát alakító Dietz Gusztávot, egykori grappling-küzdősport világbajnokot, és a kislány, Niki szerepére Horváth Zorkát. Mindkettőjüknek ez lesz a mozifilmes debütálása.

A dráma főszereplője a börtönviselt Tibor, valamint tizenkét éves lánya, az öntörvényű Niki, akik hét éve nem találkoztak. Tibor kidobóként dolgozik éjszakai szórakozóhelyeken, anyagi gondokkal küzd, és vehemens természete miatt állandóan konfliktusba kerül környezetével. Niki nagyszüleivel él, akik képtelenek kordában tartani a vadóc gyereket. Mikor Niki megtudja, hogy Tibort kiengedték a börtönből, családja tiltása ellenére felkeresi a férfit. A találkozás mindkettőjük életét megváltoztatja.

A film további szerepeiben többek között Füsti Molnár Évát, Galkó Balázst, Bandor Évát, Spolarics Andreát, Száger Zsuzsát, Urbanovits Krisztinát és Herczeg Tamást láthatjuk majd.

Kis Hajni eddigi két rövidfilmje, a Last Call és a Szép alak számos fesztiváldíjat elhozott. Utóbbi a Diák Oscar-díj jelölésen kívül több mint száz fesztivál meghívást kapott szerte a világban, és rengeteg díjat tudhat magáénak. Legutóbbi filmje a Last Call is több rangos fesztiválszereplésen van túl, többek között megnyerte a legjobb vizsgafilm díját a szarajevói filmfesztiválon.

Kis Hajni első mozifilmje várhatóan 2020 második felében kerül a mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás