promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Területi viszály miatt tiltják be a Jetikölyköt Vietnamban
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ettől függetlenül a film minden szempontból sikeres.

A vietnami hatóságok visszavonják a moziforgalmazásból a Jetikölyök című animációs filmet, mivel számukra sértő utalást tartalmaz. Az amerikai-kínai koprodukcióban készült családi moziban ugyanis szerepel egy térkép, amelyen egy, a dél-kínai tengeren található terület Kínához tartozik, miközben a térségre Vietnam is igényt formál.

A térségben értékes ásványkincsekben bővelkedő szigetek találhatók, ezért régóta vita tárgyát képezik az érintett ázsiai országok között, és korábban is több konfliktus született emiatt. Legutóbb júliusban, amikor Kína kutatóhajót küldött vietnami vizekre az ottani hatóságok engedélye nélkül.

Malajziának szintén területi vitája van Kínával a dél-kínai tengeri szigeteket illetően, de ott nem tiltják be a filmet, csak kivágják azt a részt, ahol a kifogásolt térkép látható.

 

A Jetikölyök egy csapat gyerekről szól, akik haza akarnak juttatni egy elrabolt jetit a Himalájába, és közben számos kalandot élnek át. A nagyszabású produkció gyártója a DreamWorks Animation és a sanghaji Pearl Studios, ami iparági vélemények szerint azt a tendenciát jelzi, hogy az amerikai stúdiók egyre szorosabb együttműködésre törekednek a kínai produkciós cégekkel, mivel így vethetik meg tartósan a lábukat a világ második legnagyobb mozis piacán.

A Jetikölyök igen magas tetszési indexet mondhat magáénak, a Rottentomatoes kritikai portálon a kritikusok 83 százalékra értékelik, míg a közönség 95 százalékos bizalmat szavaz neki. Ezt én is alá tudom támasztani, éppen a múlt héten néztem meg. Egy nagyon aranyos animációs film, ami remek szórakozást nyújt az egész családnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás