Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

DiCaprio és Pitt is kaphat Oscart a Volt egyszer egy… Hollywoodért

DiCaprio és Pitt is kaphat Oscart a Volt egyszer egy… Hollywoodért

Zene, Film & Kultúra

DiCaprio és Pitt is kaphat Oscart a Volt egyszer egy… Hollywoodért

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 22:00

A Sony okos döntést hozott, hogy külön kategóriában indítja a két színészt.

Ki is Quentin Tarantino kilencedik filmjének az igazi főszereplője? Leonardo DiCaprio vagy Brad Pitt? A nézőknek is egyértelmű, hogy mindketten, de DiCaprio még is kicsit jobban a középpontban van. A Sony úgy döntött, hogy egyiküktől sem akarja elvenni az esélyt a díjra, így DiCapriót a legjobb férfi főszereplő, míg Brad Pittet a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában indítják.

Nehéz azt is eldönteni, hogy melyikük karaktere a jobb, mert annyira kiegészítik egymást az alkotásban. Azért össze vannak nőve, mint narancs meg a héja, vagy a színész és a dublőre. Ugyanannyit szerepelnek, ugyanannyit tesznek hozzá a filmhez, a Sonytól ez mégis egy jó döntés, és szerintem Pitt se bánja, hogy a mellékszereplő kategóriában kell indulnia. Már ha az Akadémia beszavazza őket, de hát ezt simán borítékolhatjuk.

 

Azonban beszéljünk még jövő időben, ha összejön, akkor Pittnek ez a negyedik Oscar-jelölése lesz, DiCapriónak pedig a hatodik. Utóbbi egyet tudott eddig valóban díjra váltani, A visszatérőben nyújtott alakításáért. Sokan emlékeznek, hogy milyen világméretű kampány volt mögötte, hogy kapjon már DiCaprio végre egy Oscart. Brad Pitt eddig csak Golden Globe-díja van, amit a 12 majomért kapott. Most így hátha összejön neki.

A Sony ugyanezt a döntést hozta a „A Beautiful Day in the Neighborhood” című alkotásnál, ahol Matthew Rhyst főszereplőként, Tom Hankset mellékszereplőként fogják indítani az Oscarért.

A jövő évi Oscar-díjakat 2020. február 10-én adják át.

Borítókép: Sony Pictures