promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz rejtett szexuális utalás a Disney rajzfilmjeiben
Borítókép:  Screenrant
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Észrevetted Az oroszlánkirályban a női melleket? És a Hamupipőkében az análgolyókat? Hihetetlen, de kedvenc rajzfilmjeinkben több szexuális utalás van, amelyek ügyesen el vannak rejtve a szemünk elől.

Akárhányszor látom a Shreket, mindig eszembe jut, hogy egyszer megszámolom, hány szexuális utalás, poén van a filmben. Aztán úgy döntöttem, hogy inkább összeszedek 10 Disney-rajzfilmet, amiben olyan ügyesen vannak elrejtve ezek a 18-as karikás kikacsintások, hogy szinte észre se vesszük őket. Pedig a legtöbb esetben ott van az orrunk előtt. Lehet később csinálok külön egy Shrekes verziót is, de most csak az Egérgyár klasszikusaira mentem rá. Nem kizárt, hogy van olyan, amit már ti is kiszúrtatok, de biztos vagyok benne, hogy akad közöttük újdonság is.

1. Hamupipőke

Bemelegítésnek kezdjünk egy olyan példával, amibe lehet, hogy csak beleképzeljük a szexualitást. Megvan az a jelenet, mikor az egerek megvarrják Hamupipőke ruháját, hogy el tudjon menni a bálba? Oké, hogy az egyik egér csak gyöngyöket fűz fel a másik farkára, de nézzétek meg ezt a képet, és legyetek őszinték: nektek nem az análgolyók jutnak eszetekbe?

2. Herkules

Na, ez már egy tudatos utalás. Herkules, hogy megmentse a bajbajutott Meget, harcba száll Nessossal, a kentaurral. Az összecsapás végén a patást fejbevágja saját patkója, amitől a kentaurnak egy szép nagy dudor nő a fején. De milyen dudor, kérem szépen? Csak nekem jut eszembe erről egy közismert szitokszó?

3. Pán Péter

Ez megint olyan, amire rá lehet fogni, hogy csak mi látjuk benne a szexuális utalást. Amikor Pár Péter a falnál nézegeti magát és az árnyékát, egy pillanatig olyan, mintha a ruhájából kilógna a pénisze. Persze, ha jobban megnézzük, látjuk, hogy az csak a tőre végének az árnyéka, de azért elég durva.

4. Az oroszlánkirály

Nem csodálkozom, ha ezt eddig nem vettétek észre. Ez a film egyik betétdala közben látható, mikor Zazu keresi Simbáékat az éneklő-táncoló állatseregben. Szó szerint egy pillanat az egész, gyorsan átsiklunk felette, és nem is számítanánk rá, hogy A trón úgy csábít című dal közben egyszercsak belefutunk két random női mellbe. Pedig ott vannak.

5. Szörny Rt.

Ettől padlót fogtam. A Szörny Rt. vége egy nagyon szép, aranyos jelenet, mikor Mike összerakja a Boo szobájához vezető ajtót, és Sullivan újra láthatja a kislányt. Mikor benyit, a néző semmi mással nem foglalkozik, csak a barátságos, kék szörnnyel. Senkinek sem jut eszébe oldalra pillantani, ahol Boo egyik rajza látható. Szerintetek mit csinál a képen Roger bácsi és a kedves anyuka? Hozzáteszem, erről a mai napig vita van, hogy ez egy kamu, vagy igazi. Állítólag az eredeti verzióban valóban ez a rajz látható a falon, míg az európai kiadványban már ki van cserélve a kép.

6. Toy Story

Ez viszont nem kamu, és biztos mindenki látta már, hiszen nincs elrejtve. Krumplifej uraság lekapja a száját és a hátsójához tapasztja, ezzel utalva arra, hogy:

„Slinky csókolja meg a seggem.”

7. Mickey és Minnie

Meg nem mondom, hogy ez melyik Mickey egér filmben látható. De eléggé szembetűnő, hogy Minnie ruhája egy péniszt formáz.

8. Fantázia

Maradjunk még egy kicsit Mickey egérnél. Mi is bizonyíthatja jobban a figura romlottságát annál, hogy első varázslatainak egyike két női mell formázása volt az égboltra?

9. A kis hableány

Nézzük meg alaposan a film VHS-borítóját. Ha közelebbről megnézzük Triton király tengeralatti kastélyát, láthatjuk, hogy az egyik torony egy hímvesszőt ábrázol.

10. Shrek

Ez egy zárójeles példa, mert már fent említettem, hogy ez a mese egy külön cikket megérne ebben a témában, ráadásul nem is Disney-alkotás. De mikor elkezdtem ezzel a cikkel foglalkozni, biztosan tudtam, hogy ezt semmiképp sem hagyhatom ki. Nem tudom, rajtam kívül még soha senki nem vette észre ezt az ismerőseim körében, pedig egyértelmű utalás. Mikor Szamár bókolni kezd a sárkánynak, a nőstény tűzokádó egyik pillanatban lehajol, és félreérthető mozgásokat végez a fejével. Ez még önmagában semmit sem jelentene, ha Szamár erre nem úgy reagálna, hogy:

„Ne csináld, az a farkam, az a saját farkam. Le fogod tépni. Nem adtam rá engedélyt.”

De el is hoztam a filmnek ezt a részletét. Tekerjetek az 55. másodperchez! Bár az eredeti verzióban „tailnek” (farok) mondja, ezzel is tisztázva, hogy az állat hátsó farkáról van szó, de szerintem ez egy egyértelmű utalás az orális szexre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás